streda 24. marca 2010

1. kapitola - Rodina nekonečne dlho pospolu (3)


Jay bol na škole aj vo svojom blízkom okolí preslávený svojimi šialenými nápadmi a to by predsa nebol on, keby ho niečo nenapadlo. (a to by nebola autorka, keby to nebola debilina)
 
,,Harry," váhavo oslovil svoje dvojča.
 
,,Deje sa niečo?" na bratovej tvári sa začali značiť obavy.
 
,,Nie, nie! Ja len, no... ,"
 
,,Radšej to povedz hneď, lebo sa začnem báť, čo si vymyslel," Jayden sa zaškeril (a nebola toto Harryho replika? čo potom priamo v jej uvádzacej vete robí Jaydenovo škerenie sa? nemám tu dakomu vysvetliť, čo je to tá "uvádzacia veta", hoci z jej samotného pomenovania to akosi automaticky vyplýva?).
 
,,Čo keby sme si vymenili role?" vybalil na Harryho (čo pre komplikovanosť skloňovania autorka asi vyhlásila za slovo nesklonné, tak vďaka bohu za pohotovú reakciu, Crazy), ktorému okamžite sklaplo v hlave.
 
,,Čo ti sklaplo?"

"Sklápacia žehliaca doska."


,,Aha. No, trebárs by sme sa vymenili na školský rok, ja by som rád zistil, aké je to byť Harrym Potterom. Vyzeráme rovnako, i keď ja mám hnedé oči po otcovi, ale ako metamorfmág to nebude problém, ale budem ťa ju (koho?) musieť naučiť, ale sám tu schopnosť máš, ale nevieš ju ešte ovládať. Ale Pokiaľ by si teda chcel," ihneď postrehol, ako Harrymu zažiarili oči a vedel, že má vyhraté.
 
,,Ale, ale, ale!" vyzývavo zhodnotil tento nemravný návrh, "Rád budem tvojim žiačikom, nauč ma, čo len chceš," pripustil.
 
,,Tak vidíš,"
 
,,Čo mám vidieť?" zasmial sa starší Potter.
 
,,Grr," odrgol si miesto odpovede, "takže."
  
"Takže?"
 
"Takže?!"
 
"TAKŽE?!"
 
"Necháš ma už konečne dohovoriť?!"
 
"Veď ty si začal, s tým takže-ovaním!"
 
"Takže... Ešte to s tou podobou, budeš si ju musieť často meniť, ja som totiž známy tým, že každý deň vyzerám inak a ľudia často nevedia, kto som, ale väčšina si už zvykla, pretože hlas sa mi nezmení, ani povaha a chovanie, samozrejme," zaškeril sa. ,,budeš mať ale výhodu, že sa nebudeš musieť stresovať s úlohami a do kníh sa stačí pozrieť len sem tam, profesori si už totiž, našťastie, zvykli (no ja si na to neustále opakovanie rovnakých slov asi nezvyknem nikdy), že ja a učenie proste nejde do hromady," Harry sa rozosmial (ha-ha-ha, ďalší vtip, ktorému som absolútne nepochopila) (to neva, tvár sa, že je to vtipné... ha-ha).
 
,,Mno ja viem, veľmi smiešne," naoko sa zamračil Jay, čo Harryho ešte väčšmi rozosmialo, snažil ale smiech stlmiť, aby niečo nezapočuli Dursleyovci.
 
,,Tak to budeš mať ale problém, ak budeš v mojej roli, pretože ja sa do kníh pozriem predsa len častejšie ako ty," Jaydenov úsmev vystriedal pohľad plný obáv.
 
,,To sa dalo očakávať, Harry Potter predsa nemôže byť neinteligentný tupec, no nie? (Teda, až na túto poviedku, tu sa všetci správajú, akoby mali IQ nanajvýš húpacieho koníka... Hoci, tipnem si, že taká Hermiona to vytiahne aspoň na koníka lúčneho...) (vravím ti, že tu sú všetci mierne dementní)" obaja sa rozosmiali, ale snažili sa krotiť, i keď dosť márne, a tak po sebe hneď skočili a strhávali zo seba oblečenie...
 
,,Ale predpokladám, že nejaká milá kamarátka, prípadne milý lúčny koník, ti určite pomôže," Jay asi nebol taký neinteligentný, ako tvrdil (a to bolo vydedukované na základe... čoho?!) (na základe autorkinej "inteligencie").
 
,,No..," (veľmi inteligentné)
 
,,Super, tak to by bolo vyriešené (kde? kedy? ako?). Ďalej, všetci ma volajú Jay, teda mimo profesorov, samozrejme, ale snažil som ich do toho prinúť, no nedarí sa, nedarí. (ha-ha)
 
Nemáme fakulty, ale bývame spoločne na jednom veľkom internáte. Mimo to, s riaditeľom Wolfterom som naozaj dobrý kamarát, chodievame spolu do Rokvillu na pivo a balíme tam baby..., myslím, že už skoro nie je dňa, kedy by som ho bol nenavštívil (šípim pedofíliu...) (ja grupáč)," Harry sa od smiechu už dávno zvalil na zem (aj ja som sa tam už dávno zrútila - zomieram v agonických kŕčoch!) (na tom bolo dačo smiešne? kedy? aj ja sa chcem zasmiať!) (ja nezomieram od smiechu...). I keď sa snažil vstať, márne, lebo trpel Parkinsonovou chorobou.
 
,,Čo sa válaš na tej zemi, braček!" Zohol sa, aby našiel na zemi chýbajúci mäkčeň s (s čííím? *úchylné iskierky v očiach*) postele Jay. ,,No a naučím ťa oklumenciu, aby sme sa mohli dohovárať pomocou myšlienok, keby sa niečo stalo, alebo by sme potrebovali pomoc či radu toho druhého,"
 
,,Ešte mi tak dajako aspoň približne ale objasni, čo to tá oklumencia je," pozrel sa na neho Harry z dola (hej, aj ja chcem ísť do toho dola či odkiaľ sa to ten Harry Jayovi prihovára!) (ja zas chcem vidieť túto scénu! dajako si to neviem predstaviť...).
 
,,No, nikdy som nebol na teóriu, ale je to proste obrana mysli, nikto nebude môcť vidieť tvoje myšlienky či spomienky, no naučím ťa to, aby sme sa mi (*au!*) ňou mohli dohovárať. Aj to sa totiž s myšlienkami dá robiť - dohovárať (im). Ale najprv začneme s tou zmenou vzhľadu...,"
 
Dni plynuli ako splašené mustangy (Roy Mustang sa v hrobe obracia!) (Roy možno skončil ako jednooký, ale nie mŕtvy! - to sa opäť ozvalo aktuálne urazené japanofilné ja) (prečo tvoje druhé ja nemôže mať rovnakú farbu?! ja nemôžem za to, že nemám rozdvojenú osobnosť a toto nie je fér!) (pravda, nemôžeš takto jednofarebne trpieť pre moju psychickú deformáciu... nabudúce žiadnemu svojmu ja nedovolím do toho kecať a keď tak, bude kecať oranžovou, čestné pionierske!). Jay učil Harryho oklumenciu a metamorfmágiu a Harry naopak brata učil, čo sám vedel - hrať poker (poker som sa nedávno naučila hrať! *šťastne sa usmieva*) (a ja neviem ani sedmu *nešťastný pohľad*), preťahovať ženy a pod. -, bolo by asi nesmierne divné, že najlepší žiak obrany proti nechcenému tehotenstvu z nej nič nevie. I keď Jayden na učenie naozaj veľmi nebol, snažil sa, aby všetko za krátky čas neprasklo a obaja si vyskúšali život toho druhého. Harry pokojný život so skutočnou rodinou, naopak Jayden veľkú slávu a dobrodružstvá na riadnej úrovni.
 
,,Harry, zabudol som spomenúť, hrám metlobal rovnako ako ty, sme dvojčatá, takže ti je asi jasné, že som tiež chytač (a ja mám brata a sme súrodenci a on je... počkať, on nie je žena rovnako ako ja, čiže... wtf je toto za dôvod? + slovenský termínus technikus je "stíhač", nie "chytač"!). Ak by si na mojej škole niečo nechápal, mám tam jednu super kamošku (o čo, že sa s ňou dá dokopy? a o čo, že to bude ďalšia MS?), keby niečo, môžeš jej všetko povedať, ona ti uverí, pretože vie, aké ja mám nápady, nesmie sa to však dostať ku Voldemortovi, aspoň zatiaľ je dobré, kým o mojej existencii nevie. Než to ale Kayli (v skutočnosti by to malo byť Kayle, nie?) všetko povieš, oznám to najprv mne, keby niečo, áno?"
 
,,A to už, akože prečo?! Ja si môžem hovoriť komu chcem a čo chcem, netreba mi tvoje zvolenie!" vybuchol Harry, no po päsťovke do oka svoj názor bleskovo zmenil: "Samozrejme, braček môj milovaný," vyplazil Harry jazyk na brata ako malý, a ten sa naňho vrhol, bozkával ho na ústa a pritláčal si ho k sebe bližšie, akoby na tom závisel jeho život, a potom...
 
,,Keby sa niečo takého dialo u teba, povedz o sebe pravdu Hermione alebo Ronovi, alebo obom. Niečo mi hovorí, že vieš o koho ide," dychčal od vzrušenia Harry.
 
,,No, o slávnom rokfortsom (počuli ste niekedy o Rokfortse? lebo ja nie, a vraj ide o čosi slávne... ale ja som tušila, že som ohľadne aktuálne slávnych vecí vždy akosi pozadu...) triu toho ale viem fakt dosť," nebolo dňa, či chvíle, kedy sa spoločne nedokázali zasmiať. Boli perfektná dvojica, dvojčatá, ktoré boli naozajstnými dvojčatami, i keď boli o dosť odlišní. (Počkať, čiže oni sa zase smiali? Preboha, nemajú oni dáku smiešnu nemoc?) (Harry má Parkinsona, ako som zistila, ale čo je Jayovi, to neviem...)
 
Stále bolo veľa vecí, čo o sebe netušili, no oni obaja vedeli, že niektoré veci sa musia dozvedieť sami, v živote, ktorý budú na istý čas žiť, živote toho druhého.
 
Jayden sa, samozrejme, vracal každý deň domov, rodičia našťastie nič nezvyklé nespozorovali a to, že ich syn bol často preč, pokladali už dávno za samozrejmosť (a ja už považujem za samozrejmosť, že sa v posledných vetách zopakovali snáď všetky tvary slova "samozrejmý"), pretože Jay bol každú chvíľu niekde inde - raz doma na Plute, inokedy doma v nenápadnej Austrálii (byť Austrálčanom, tak sa inak asi urazím, keďže ho autorka očividne považuje za kraj sveta, kde sa človek dokonale skryje i pred všemocným Veď-viete-kým) a sem-tam v Anglicku - a oni už len čakali, kto sa im príde sťažovať, že ich syn cestuje bez víz, keď môže čarovať.
 
Koniec letných prázdnin sa nebezpečne blížil a dvojčatá Potterové si užívali posledné chvíle spolu. Nevedeli totiž, kedy sa im neskytne podobná príležitosť a obaja sa nechceli ohroziť ešte viac svojou prítomnosťou. Strašne sa totiž priťahovali a incest bol v Anglicku (a na rozdiel od autorky-ktorú-radšej-netreba-menovať, nezabúdajme ani na Austráliu) ešte nezákonný, hoci fanúšičky páru Draco/Lucius už poslali minimálne miliardu sov na potrebné ministerstvá. (a ja pošlem tiež, ja chcem twincest!) (ty máš sovu? lebo ja nie a neviem, či to bude platiť, ak pošlem iba esemesku...) (hej, mám, ale bohužiaľ len malú umelú Hedvigu, ktorá bola zadarmo k štvrtej knihe... stačí, nie?) (jééé, takú mám vlastne i ja a hneď ju idem hodiť po dákom ministrovi!)
 
Keď sa spolu lúčili, obaja vyronili veľa sĺz, no oto, fero, dušan, miro, stano, dežo, jožo a peťo viac dúfali, že sa spolu čoskoro stretnú (zas ten grupáč!). Vedeli, ako veľmi riskujú rovnováhu politických síl vo svete svojou výmenou, no boli predsa deťmi jedného zo záškodníkov, čo sa začalo prejavovať už aj u Harryho (ehm, narástli mu parohy či...?). Obaja sa už veľmi dobre vcítili do role toho druhého, vedeli, ako sa majú obaja chovať, čo obaja nepovedať, čo si obaja nedovoliť v Jaydenovom prípade a čo obaja naopak dovoliťv prípadev Harryhov. (Herihóv-herihóv, už ideme domóv, héri-hóv, heri-hóóóv... A smiem sa spýtať niečo odveci? Kedy to už, sakra, končí?!) (ty sa tak máš čo ozývať! ja som chcela tú druhú poviedku!) (dvojčatá... *tvári sa ešte nenápadnejšie*) (keby je to twincest, nič nepoviem... ale toto je obyčajná blbosť, nič viac!)
 
Navzájom sa stali najlepšími priateľmi, milencami a bratmi na život a na smrť.
 
Harry už neraz bol s Jaydenom tajne na krátkej návšteve v Austrálii, aby vedel, kde chodiť kupovať cigarety a kde pornočasopisy, kde sa premiestniť a kde čo hľadať. Rovnako ako Harry bratovi ukázal Rokwille (ako prosím?! čo je to za miesto?), Rokfort a Brloh, i keď veľmi narýchlo, aby ich nikto nezbadal, i keď mali zmenení (*au!*) (*buch!*) vzhľad, i keď im to najmä v Brlohu geniálne pomohlo - (i) keď sa zmetamorfmágovali (je vôbec možné, aby človek bol metamorfmágom, no nevedel o tom a potom sa v ňom táto schopnosť, akoby mávnutím čarovnej paličky, prosto prebrala k životu?) (nie, nie je) na dvoch cudzincov žiadajúcich o exkurziu po tom skromnom príbytku.
 
Museli sa rozlúčiť skôr, ako skončili prázdniny, pretože Jay od rodičov vedel, že pre Harryho, teda vlastne jeho telesné pozostatky, príde eskorta, s ktorou pôjde pravdepodobne na ústredie Fénixovho rádu, o ktorom samozrejme vedel (synonymom napr. "bol informovaný", "bol si ho vedomý", "uvedomoval si ho", "registroval ho"...), rovnako ako aj jeho brat.
 
Jay o proroctve Harryho oboznámil pred pár dňami, nechcel mu to už dlhšie tajiť. Harryho šok ešte doteraz úplne neodznel, no i tak bolo už jasné, že sa so svojou úchylnou pravou rukou zmieril a nijako ju nezmení. (Až nato, že to proroctvo môže počuť len ten, o kom je. A ak nie je o Jayovi, nemá o tom ako vedieť. Lenže Jay je samozrejme ďalšia Mary Sue, takže vie všetko a dokáže všetko, lebo je taký dokonalý, že by som ho najradšej umlátila na smrť svojou panvicou!!!) (a môžem dostať i ja dáky bojový nástroj?) (jasné, vyber si, čo chceš... btw, včera som dala svojej panvici meno *usmieva sa* Eleanor...)
 
Posledný krát (*au!*) sa vrúcne objali a ešte vrúcnejšie pobozkali a dali si menšiu rýchlovku a potom sa Harry (sa), (*au!* - to tá čiarka naviac) so zmenením (*au!*) vzhľadom premiestnil do svojej novej rodiny.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bolo to fakt nenormálne nudné! Takmer som sa modlila, aby už bol koniec. Aya, aby si vedela, nabudúce vyberám poviedku ja! Jasné? Dokonca tam nebol ani len twincest, pre ktorý by sa to oplatilo *smutný pohľad*... A Aya sa s tichým zašepkaním: "Ale dvojčatá..." ide dakam zahrabať.
 
A prepáčte za moju úchylnosť, ale ja tam ten twincest proste musím mať! Inak by sa to ani čítať nedalo...

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


autorka pôvodného veľdiela: Jaskyňa
glosátorky: Ayamee & Crazy
 
článok pripravila: Ayamee



3 komentáre:

  1. STARÉ KOMENTÁRE:

    1 K | Web | 28. srpna 2009 v 14:49
    Jay samozrejme vedel o eskorte Fénixovho rádu, Jay samozrejme vedel o proroctve a Jay samozrejme bude vedieť aj veľa iných vecí. Je mi nevoľno...

    2 Yamitsu | Web | 28. srpna 2009 v 20:11
    Božéé, ani ja nepíšem zrovna oscarové dialógy, ale toto je fakt sila ...

    3 Ayamee | E-mail | Web | 28. srpna 2009 v 21:54
    [1]: Tak tebe je nevoľno? Neboj, stavím sa, že Jay už o tom vie a príde ku tebe i s ibalginom [smile] [smile] [smile]!

    [2]: Táto autorka je vo všeobecnosti sila, nič v zlom [smile].

    4 Crazy | 29. srpna 2009 v 13:00
    Aya, čo tak ďalšiu? [smile] Celkom ma to baví v dvojici [smile]

    5 Ayamee | E-mail | Web | 29. srpna 2009 v 19:55
    [4]: Veď som ti povedala, že s druhou kapčou začínaš pre zmenu ty ako prvá, začni kedy chceš, pošli mi to potom kedy chceš, mňa glosy tiež chytili, v poho si ju dám ešte dnes v noci [smile].

    6 K | Web | 29. srpna 2009 v 20:12
    [3]: Oh preboha... to aby som zmenila adresu. Hop, no nič, Jay vie predsa všetko...

    7 Ayamee | E-mail | Web | 29. srpna 2009 v 23:43
    [6]: Tak, tak, na Jay-a pozor, pretože... nikdy nevieš, čo on vie [smile] [smile] :-P!!

    8 StandyB | Web | 30. srpna 2009 v 13:06
    kazdou castou co som citala mi bolo smutnejsie a smutnejsie....okej musim to vysvetlit....ide o to ze prva caast sa mi pacila naozaj ...malo to smrnc a dobry napad...ale ne je mi dobre z toho aky vysmech to predstavuje...vies proste opravujete chyby....a ja tiez velmi nevynikam v pravopise....samozrejme word to opraví ale co ciarky ... dost zle to na mna pôsobí [smile]

    9 Ayamee | E-mail | Web | 30. srpna 2009 v 16:03
    [8]: Och, Standy [smile]... Ale plne ťa chápem, aj mne to miestami príde hooodne kruté, keďže kedysi som na tom s písaním nebola o nič horšie ako daná slečna [smile]. Ani s gramatikou... Vlastne nie, ja som na gramatiku bola vždy [smile]. Ale neverila by si, ako podaktorí oglosovaní autori na oglosovanie svojich diel reagujú! Niektorí si dokonca oglosovanie sami vyžiadajú, pretože je lepšie takto žartom prísť na svoje chyby, než počúvať nepríjemnú kritiku... Ale pravdou je, že i tak je to len menšina oglosovaných, čo to berú v pohode...

    10 Ayamee | E-mail | Web | 31. srpna 2009 v 0:26
    Nemá to byť "...o nič lepšie..." [smile]? Pardon [smile]!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. STARÉ KOMENTÁRE (pokračovanie):

    11 Yamitsu | Web | 31. srpna 2009 v 1:40
    Lol, čítajúc tvoj komentár vyššie - úprimne, i mne preblesklo hlavou že ti rovno poviem nech oglosuješ niečo moje XD pretože si uvedomujem a viem že nepíšem tak dobre ako by som chcela, nehovoriac o gramatike a čiarky sú mojím večným nepriateľom, a neberiem to celé moje písanie veľmi vážne (píšem dosť málo, len keď ma Kei fakt poriadne kopne a skrátka to nie je pre mňa tak dôležité ako kreslenie - ani nepíšem dlho, možno je to rok čo som napísala prvé niečo celé) - lenže potom som si uvedomila že vš. čo som písala (mám na mysli tie kratšie veci; vlastne i tie nedokončené dlhšie) sú mierne drastické a majú aspoň akú takú myšlienku (obzvlášť to o tom chalanovi Shinovi kt. sa stal upírom), takže ako oglosované by mi to fakt prišlo nevkusné, keď sa tam prakticky jedná o smrti/pozemskom živote a utrpení a to vo vážnejšom ponímaní. Ale až Keia napadne niečo normálne a ja to napíšem, to môže byť haluz (mám divný zmysel pre humor?) XDD

    12 Yamitsu | Web | 31. srpna 2009 v 1:42
    * pozemskom, wtf? posmrtnom XD Dve v noci. To bude to.

    13 Crazy | 31. srpna 2009 v 11:59
    Počuj, nemohla by si už sprevádzkovať (teraz si nie som istá, či sa sem to slovo hodí ^^) Drabble? Rada by som ti nejaké na oplátku zadala vieš [smile]

    14 jannus | Web | 31. srpna 2009 v 12:25
    Ehm... Nechcem byť nevrlá, ale nie je náhodou zakázané čarovanie a premiestňovanie sa čarodejníkov mladších ako 17 rokov... ? A Harry Jay majú v tejto poviedke predsa len 15... Taká drobná poznámočka... *tvári sa nenápadne* 8-)
    Inak, glosa je super! [smile] [smile]

    15 Ayamee | E-mail | Web | 31. srpna 2009 v 22:36
    [11]: Nemyslela som, že ja oglosujem teba, myslela som, že spolu oglosujem dáky veeeľmi zmysluplný príbeh dákej nevinnej autorky [smile]!

    [13]: A predstav si, že ja som si minule napísala úvodný článok k drabble, vlastne ho mám už dokonale hotový, len som ho plánovala zverejniť až vtedy, keď tu nič nebudem mať, aby sa nepovedalo [smile].

    [14]: Toto je priveľmi logické, aby to riešila taká autorka... [smile]

    OdpovedaťOdstrániť
  3. STARÉ KOMENTÁRE (ešte jedno pokračovanie):

    16 Yamitsu | Web | 31. srpna 2009 v 23:34
    Ja vieem! A súhlasila som, že môžeme vyskúšať.
    ALE, keby som napísala niečo bez serióznej pointy, navrhla by som ti i aby si oglosovala niečo moje XD Dve úplne odlišné záležitosti.

    17 Crazy | 31. srpna 2009 v 23:47
    [15]: Ber to tak, že teraz sa hovorí [smile] Ale no, nemôžeš mi kaziť radosť!..[smile]

    18 Ayamee | E-mail | Web | 1. září 2009 v 2:14
    [16]: Achaaaa! Tak to bol potom iný koment, kde som sa pýtala, či niečo oglosujeme a zjavne som si ešte neprečítala tvoju odpoveď a ty si písala len ohľadom toho môjho komentu tu o tom, že kritika cez glosu je asi prijateľnejšia [smile]. Ja lamaaaa [smile] [smile] :-P!!

    [17]: Ty si si na mňa pripravila dáku zákernosť, všaaaak [smile]? Tak čisto pre radosť tvoju, zlatooo [smile]...

    19 Crazy | 1. září 2009 v 11:02
    [18]: Nie, nieee...ja a zákerná? :-? .....No ok, občas, ale teraz je to také čisto v dobrom, len ma proste mrzí, že tamtá rubrika je vždy prázdna... :-P

    20 Ayamee | E-mail | Web | 1. září 2009 v 14:25
    [19]: No jasné, vieš, komu to hovor [smile]!

    21 tina-chan | E-mail | Web | 12. ledna 2010 v 21:22
    koniec?
    inak, evil otazka, posielas link autorom pribehov, nech vidia ze i z ich bezpointneho dielocka (bo vanze, ak je toto posledna kapitola, tak vo co went?!)sa da urobit schopne citanie. a trochu pochybujem, ze ta veta davala zmysel po slovensky, bo ja myslim po anglicky! [smile] [smile] :-P

    22 Ayamee | E-mail | Web | 13. ledna 2010 v 1:28
    [21]: Nie, nie je to koniec, ale už nebolo sily glosovať ďalej [smile]. A neposielam link pôvodným autorom, veď by ma pokúsali, že im przdím ich veľdielka!! [smile]

    OdpovedaťOdstrániť

Čo si nám želáš oznámiť?