pondelok 4. februára 2013

Hellová ride 1

Tokyo sa po slovensky píše „Tokio“. Hlavné mesto módy v tomto kúte sveta /Hej túto vetu som ukradla z Fast And Furious 3xD) (ja by som si z Rýchlo a zbesilo požičala dáku šikovnú zbraň) (Neviem, či nás tu bude treba, Foxie, zdá sa, že slečna autorka sa oglosuje aj sama.) (Ale hrúbky si neopraví, pff!). Ľudia si tu žijú vlastným životom, (Gramatické okienko: Pred spojkou „a“ sa nikdy nepíše čiarka! Len ak by šlo o výnimku, kedy „a“ vystupuje vo funkcii „ale“...) a do nikoho sa nestarajú. Ale je to naozaj tak? V Tokyu sú ľudia väčšinou zažratýíííííííííííííí do práce, ale nájdu sa tu aj víýýýýýýýýýýýýýýýýýýnimky (Táto veta dosť bolela...) (au au au). Existuje tu istá skupina ľudí, ktorá nedodržuje gramatické pravidlá. Hej hou, hej hou, jen pěkne za sebou (Snehulienka?)... Sú to pretekári. Pretekajú na svojich autách, nie napr. bicykloch alebo jachtách, tobôž nie motorkách, o to, kto je lepší, o autá. Zhromažďujú sa v jednej z garáží, a tam driftujú. Tá garáž je fáááákt veľká, aby sa tam všetci pomestili aj s ich autami a driftami. Vlastne je to hangár. A takto sa začína príbeh jedného dievčaťa.
 
Keď mala Sabi 10 rokov, sľúbila si, že nikdy nesadne za volant, pretože jej rodičia sa zabili, keď skúšali šoférovať nie v aute, ale sediac na aute. Odvtedy sa musela pretĺkať životom úplne, ale fakt úplne sama. Sociálka v Tokiu neexistuje. Vlastne bolo 15 hodín a 22 minút, keď sa zaplietla s Japonskou (<<< malé j) mafiou. Vtedy prvý (<<< chceme byť spolu >>>) krát sadla za volant auta, lebo ak sa zapletiete s mafiou, vždy automaticky sadáte do auta, a tým aj porušila sľub, ktorý si dala. A odvtedy sa to s ňou tiahlo. (Auto?) Postupom času sa naučila driftovať. No po čase aj horšie. Začala kradnúť autá. Dostala sa do skupinky ľudí, s ktorou sa tiahne už 2 roky, 4 mesiace a 1 deň. Našla si medzi nimi pilník na nechty aj svoje najlepšie kamarátky. Dnes má IQ 17, (<<< bez čiarky) a je DramaQueen.

Horúce popoludnie, (<<< bez čiarky) a dievčatá sedia zaparkované v garáži. Natali ako vždy nahnutá nad autom, Sabi sedela v kresle a niečo vyplňovala (Sudoku!) a Klára (Klára v Japonsku, hej? Ako to vyslovujú Japonci? Kulara?) (Kurv... domyslite si.) spolu s Nagi ospevovali nejakých chalanov v časopise. Tralalaa...

(nový odsek, poprosím!) ,,Dnes sú tie preteky, že?" spýtala sa Natali a pozrela na Sabi, ktorá ju absolútne nevnímala. ,,Sabi, počúvaš ma vôbec?"

(nový odsek) ,,Hovorila si niečo?" spýtala sa Sabi, pričom si stále niečo vypisovala. Dnešná suduku jej absolútne nevychádzala! V jednom riadku sa jej akosi objavili dve šestky a ona nevedela, čo s tým... Pripísať tretiu šestku ju nenapadlo.

(nový odsek) ,,Do riti to odlož, keď sa ťa niečo pýtam!" zavrčala Natali. (Ona chce, aby si Sabi odložila suduku do... zadnice?) (Veď uvidíš.)

,,Hej, hej už," povedala a odložila si papiere do zadku, lebo sa v garáži neobjavili žiadne zásuvky. ,,No čo je?"

(nový odsek) ,,Dnes sú tie preteky. Hm... Mám také tušenie, že príde aj na YAoi." Povedala Natali a zaťala zuby do najbližšej pneumatiky.

(nový odsek) Vtedy Klára pustila časopis a s Nagi na nich uprene pozerali. Všetky dve čakali, akú bude mať Sabi reakciu.

(nový odsek) ,,No a čo, tak príde. Stane sa niečo?" povedala kľudne.

(nový odsek) ,,Ale veď... Veď... Medveď... Veď ty vieš, čo je on zač." začala Natali, no Sabi kývla rukou.

(nový odsek) ,,V pretekoch ho porazím ako nič. A v živote? Nesiaha mi ani po päty!" povedala skromne Sabi.

(nový odsek) ,,Uhm... Tak dobre teda." Povedala (pár synoným k slovu „povedala“: prehovorila, oznámila, vyhlásila...) (pár synoným k slovu „zabila“: usmrtila, zamordovala, zavraždila...) Natali a znova s venovala s autu. Ssssssss. (nafukovacia) Klára vyfučala.

(nový odsek) Baby si zobrali časopis a znova začali obkecávať nejakých chalanov.

(nový odsek) Sabi si sadla do kresla (kedy z toho kresla vstala?) a rozmýšľala. Čo ak dnes neporazí tých YAoiových poskokov? ,,Nie.. Nemôžem na to myslieť, lebo to mám už dopredu prehrané." Pomyslela si nahlas a zobrala si tie papiere zo zadku. Bol to zoznam nevyriešených sudoku... Zoznam áut na krádeže bol hneď pod zoznamom porušených sľubov. ,,čo si ten blázon o sebe myslí? Ukradnúť mu 10 áut za jednu noc? Blázon!" zakričala na celú garáž. „A ja som ešte bláznivejšia, keď mu tie autá dobrovoľne kradnem a k tomu všetkému sa rozprávam sama so sebou!“ Dievčatá ju už zo zvyku nevnímali. Boli zvyknuté na jej výpadky.

Večer sa v garáži zhromaždili desiatky ľudí a desiatky áut. Sabi s dievčatami stála pri tom svojom ružovom trabante.

(nový odsek) ,,Sabi? Myslím, že sa blížia problémy." Povedala Natali a ťažko preglgla.

(nový odsek) Do garáže vošlo ďalších 5 áut. Garáž praskala vo švíkoch, skutočne by si mali zaobstarať hangár. Možno by stačilo vybúrať stenu. YAoi s Rukim vystúpili zo svojich päť áut. ,,Uhm.. Zdravám vás, dievčatá." Uškrnul sa YAoi po svahilsky (a čo keď sa chcel modliť Zdravas Mária?) (Žeby bol taký pobožný?) a šiel rovno k Natali. Nagi zaťala päste. Nenávidela ten pohľad na nich dvoch.

(nový odsek) ,,Sabi, dúfam že ti nevadí, že som priviedol troch nováčikov. Kai, Uruha a Reita." Povedal YAoi a ukázal na nejakých čisto náhodných chalanov stojacich pri svojich autách.

(nový odsek) ,,Troch? Povedala som si, že len jedného! YAoi, mňa podrážať nebudeš!" zavrčala. ,,A za tie autá, čo si posprejoval nápisom SLIEPKA, a ešte k tomu veľkými písmenami, to si s tebou ešte vybavím!"

(nový odsek) ,,Kľud, dievčatko.. Preto som priviedol ich troch.. Budú ti pomáhať!" uškrnul sa a pobozkal Natali. Bola to jeho hračka. A vôbec jej to nevadilo, tento svoj post prijala so všetkou svojou hrdosťou, hrala sa rada. Nagi znova zaťala svoje päste. (Tvrdo privlastňujeme podľa vzoru „svoje autá“!) (Tak!)

(nový odsek) ,,Nie, nebudú mi pomáhať! Mám na to svojich ľudí, svoje hračky, nie niekoho, koho ani nepoznám."

(nový odsek) ,,Ale môžeš ich spoznať!" uškrnul sa.

(nový odsek) ,,,,Im štetku robiť nebudem! Mám svoju stálu klientelu, ktorá dobre platí!"“ (aby sa zachoval počet úvodzoviek) zakričala.

(nový odsek) ,,Ako myslíš, ak vôbec myslíš, ale v tom prípade máš na krku ďalší problém." Povedal a vyhrnul si tričko tak, aby mu bola vidieť zbraň. Ale najmä pseudotehličky na bruchu.

(nový odsek) Sabi preglgla, začínalo jej byť horúco. Možno bol Yaoi kretén s kreténskym menom, ale jeho pseudotehličky už také kreténske neboli... V hlave sa jej začalo točiť pseudoporno... ,,Musím ísť na štart!" povedala a rýchlo sadla do svojho auta.

(nový odsek) Preteky netrvali dlho. Iba 28 minút, 16 sekúnd. Ako vždy.. Sabi vyhrala popolník s Hannou Montanou...


Hudobná rubrika od Foxie na záver:
The Gazette je skupina, ktorú Wikipédia radí k visual kei – rock so štipkou metalu. V roku 2002 prerazili, vydali EP so zaujímavým názvom Cocaine Soup (Kokaínová polievka, tipujem na autorkine obľúbené jedlo) a potom už vydávali albumy ako na bežiacom páse. Napočúvanú mám od nich síce len jednu pesničku - Shiver, pretože bola ako opening Kuroshitsuji II -, ale nehrajú až tak zle, aby si zaslúžili túto „poviedku“. Hrajú v zložení (mená ste možno postrehli): Ruki – spev a gitara; Uruha – hlavná gitara; (Y)Aoi – gitary; Reita – bas a klavír; Kai – bicie. Lídrom skupiny je Kai, aj keď v tejto „poviedke“ autorka z neznámych príčin vykresľuje ako vodcu (Y)Aoia. (Tipujem, že je do (Y)Aoia buchnutá väčšmi ako do Kaia, to preto...)



autorka pôvodného veľdiela: Samotná Sabi / Saii
glosátorka:
Ayamee & Foxie
článok pripravila: Ayamee



3 komentáre:

  1. Tak na tomto som sa dobre nasmiala. Aly myslím na glosách, lebo tá poviedka je skôr na zaplakanie...to s tou trvalou klientelou si zabila...to som sa šúľala od smiechu....XDD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A ešte ten odsek, kde zadnica slúži ako inovatívny typ odkladacieho priestou ma dostal...x`D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujemeee, Kirari, že si si našla čaj na to, aby si si našu skromnú glosu prečítala. :) Snažím sa to tu trochu pozdvihnúť, práve som zverejnila druhú časť. :)

    Aya

    OdpovedaťOdstrániť

Čo si nám želáš oznámiť?