štvrtok 17. júna 2010

12. kapitola - Darčeky


12. kapitola
DARČEKY

"Ach jaj, som taká nasratá, že je pri výdajnom okienku v jedálni taký dlhý rad a to len preto, že nám predĺžili prázdniny a preto tu zostalo akosi viac ľudí, ktorí ma i tak vždy len serú," povedala Pew, keď večer sedeli s Li(l)ly v klubovni a čakali na Selene.

(nový odsek) "Čawte," pozdravila ich Sel hneď, ako vošla, a sadla si k nim.

(nový odsek) "Čauko, ako bolo na treste? Spýtali sa Lilly a Pew naraz. (Inak všimli ste si, akí sú tu všetci synchronizovaní? Vždy sa pýtajú to isté naraz! Raz sa dokonca všetci záškodníci (o počte štyri kusy, ako vieme) spýtali NARAZ do bodky to isté!)

(nový odsek) "Ale, dalo sa, musela som ospravedlniť tej prefektke tú jej drzosť, že nám strhla jednorázovo až 160 bodov, a potom sme čistili čaše v Sieni slávy a ja si idem ľahnúť, viete aká som unavené, až sa mi rody pletú," povedala a odišla do spální.

(nový odsek) " No, Li(l)ly, zdá sa, že idem aj ja. Nemôžem nechať svoju lásku v tej posteli samú. Tak ráno," rozlúčila sa elfská princezná Arwen s úškrnom.

(nový odsek) Keď vošla do spální, Selene a ostatné baby z ročníka už spali. Teda si potichu ľahla a zaspala.

Ráno sa zobudila, keď Sel už bola hore. " Bré ránko," pozdravila ju. (A kto pozdravil koho? Elfka Sel či Sel elfku?) "Ako si sa vyspala, zlatko? A čo by si povedala na krásne sobotňajšie nákupy v Rokville? Len my dve, požičiam ti svoju Visa kartu..."

(nový odsek) Ja by som šla, ale o koľkej? spýtala sa Sel.

(nový odsek) "Neviem, čo tak okolo 11:00? odpovedala elfská princezná Arwen, keď sa pozrela na hodinky.

(nový odsek) "Dobre a ide aj Li(l)ly?" (Neviem, aká chyba nastala v Matrixe, ale autorka to doteraz písala normálne ako „Lily“ a zrazu Lily vymenila za dáku „Lilly“! Kto to akože je?)

"Hmmm, neviem, či sa jej bude chcieť. Vieš, aká je. Ona sa bude vtedy prevaľovať ešte len na druhý bok." Povedala Pew a spoločne sa rozosmiali.

(nový odsek) Potom sa obliekli a vybrali sa na raňajky. O jedenástej išli pri sochu jednookej čarodejnice.

"Hej, Sel, kde chceš ísť najprv?" spýtala sa elfská princezná Arwen, keď prišli do Medových labiek.

(nový odsek) "Ja neviem, čo tak do kníhkupectva kúpiť darček pre tú novú Lilly, čo máme miesto skutočnej Lily, ktorá ešte pokojne spinká večným spánkom?" uškrnula sa Sel.

(nový odsek) "Môže byť, a akú knihu jej teraz kúpime?"

(nový odsek) "Čo tak Ako zbaliť Jamesa Pottera?" povedala Sel, na čo sa aj s elfskou princeznou Arwen rozrehotali. (Tie dnes dáko sršia vtipom! Však oni opäť fetovali tie lysohlávky?!)

(nový odsek) "No, neviem, neviem, či tu takú knihu nájdeš. Čo tak túto?" podstrčila elfská princezná Arwen knihu Selene rovno pod nos.

(nový odsek) "1000 a 1 spôsobov ako vyčistiť prútik," prečítala názov Sel. "Čože, to jej chceš naozaj kúpiť?!"

(nový odsek) " Nie, len žartujem, ja som vybrala knihu Božská ľalia. To by sa jej mohlo páčiť. A nie preto, že Lily je ľalia a je božská. Podľa mňa Lily prosto ocení knihy o záhradníctve, všetky izbové kvetiny nám kvôli nej vykapali."

(nový odsek) " No a ja jej mám čo kúpiť? Pýcha a predsudok, to si už kúpila. Čo tak Cesta okolo sveta za 80 dní? Nie, to sa jej nebude páčiť. Asi jej kúpim túto. Má celkom dobrý názov, že Zamilovaný škriatok." Mumlala si sama pre seba Sel.

"No tak dar pre Lilly už mám, pre mamu a pre otca tiež, už iba niečo pre teba a pre záškodníkov. Poďme do Zonkovho obchodu."

(nový odsek) V Zonkovom obchode sa nezdržali dlho. Sel kúpila niečo pre Pew a Pew niečo pre Sel. Potom sa ešte zastavili v Medových labkách, kde dokúpili zásoby sladkostí.

Keď sa vrátili, zostali im ešte tri hodiny do večierky ( nie žeby ju dodržiavali).

(nový odsek) " Hej, Pew, čo podnikneme?" spýtala sa Sel zúfalo, keď sedeli v klubovni.

(nový odsek) " Čo tak navštíviť umrnčanú Myrtlu a prichystať vianočný darček záškodníkom?" navrhla Pew.

(nový odsek) " Vidíš, dobrý nápad, skoč po prísady na elixír a knižku, ja ťa tu počkám."

O chvíľu už zohrievali vodu v kotlíku na Myrtlynom záchode. Našťastie ich Myrtla nevyrušovala, tak si mohli v pokoji "kuchtiť".

(nový odsek) "Upss," zvolala zrazu Sel.

(nový odsek) "Čo je? Čo si zase spravila?" okríkla ju Pew.

(nový odsek) "Nó... padli mi do elixíru tvoje ružové tiene," oznámila Sel previnilo.

(nový odsek) " Čože! Ihneď zober ampulku a vylej to na Filchovu mačku, uvidíme čo sa nám potom stane." (To je úplne krásne – čo urobíš, ak pokazíš elixír? Zistíš, ako veľmi si ho pokazila a to na cudzej mačke!)

(nový odsek) Sel bez protestov odišla a o chvíľku bola späť. "Mačka je v poriadku, iba na labe jej navreli odporné ružové pupáky a tú packu jej tým pádom bude asi treba amputovať," oznámila, „Ale inak je v absolútnom poriadku! Veď má ešte tri zdravé nohy, takže si myslím, že si Filch ani len nevšimne rozdiel. Už som jej tú labu totiž sama amputovala, aby po nás nezostali dôkazy, veď vieš.

(nový odsek) Elfská princezná Arwen odstavila kotlík, odobrala to do štyroch ampuliek a spoločne so Selene sa vybrali do klubovne.

A po ceste stretli Sterlinga Knighta. Vlastne, slečna Ayamee včera prišla na to, že ono nejde ani tak o Sterlinga Knighta, ako o Chada Dylana Coopera. Takže predstierajme, že sa v Poviedke o Neuschwansteine doteraz nevyskytoval žiaden Sterling, bol to prosto Chad (a bolo ho veľa, veľmi veľa!).

Ehm, vrátime sa k pointe! Elfská princezná Arwen a Selena (nie Gomez!) idú po chodbe v Neuschwansteine a oproti nim ide Chad Dylan Cooper...

Ehm, zasekla som sa pri predstave, čo by sa stalo, keby som ja šla po chodbe v Neuschwansteine a oproti mne ide Chad Dylan Cooper... Ách!

Čiže sa fakt vráťme k pointe! Počkať, aká bola pointa?

Nevie niekto používať Kuhn – Tuckerove podmienky pri riešení... no tých príkladov, ktoré sa majú počítať pomocou Kuhn – Tuckerových podmienok?


autorka pôvodného veľdiela: Silno zelená Dada
glosátorky:
Ayamee
článok pripravila: Ayamee
 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Čo si nám želáš oznámiť?