piatok 24. decembra 2010

Vianočná rebelantská glosa

Ahoj, čiarka, kdeže si? abych se vám na začátek trochu představila. Jmenuju se Dana (čiarka) je mi deset (čiarka) ale jsem pěknej rebel – som proste hustá a kúl a totálne ignorujem pravidlá (najmä pravidlá pravopisu).(medzera)Chodím do pátý třídy a jsem řazená mezi kluky – to akože som skôr chalan ako baba, veď viete, hermafrodit. Nosím hiphopový ale taky streetový (Počkať, to akože „pouličné“ oblečenie? Niečo ako... bezdomovecké? Ja sa v tých nových trendoch a štýloch jednoznačne nevyznám...!) oblečení. No jinak učitelky mě nemůžou vystát, lebo mi závidia, že som bezdomovec a preto zarábam lepšie ako ony, a holky ty uječený barbie taky ne. Jsem ješte s jednou holkou s klukama (Počkať – ona je... s nimi? To akože ČO je ona s nimi? Je s nimi zviazaná pokrvným putom?, je s nimi priviazaná k jednému radiátoru?! Čo je s nimi?!). Jmenuje se Klára a je jí deset. Je to učiněnej anděl s dáblem v těle. Kdyby jste ji vyděli poprvé (Aj v češtine tu má byť čiarka, no nie? Tak prečo tam nie je?! Aha, ja som zabudla, že hlavná hrdinka je ten rebel...) tak si řeknete (čárka) jak taková hodná holčička může něco provést? No ale zdání někdy klame, že ano? Takže teď ale k příběhu (A to sa stavím, že k reálnemu príbehu – viď dej, pointa, logika - sa v tomto „diele“ nedostaneme!).

(odsek) Jednou jsme se takhle s klukama a s Klárou (dále jenom s partou) (Wow, tá zátvorka, to znie ako dáka zmluva, aj tam v úvode pri všetkých tých dlhých obchodných menách uvedú podobnú – „ďalej iba naša spoločnosť“.) zase o přestávce nudily a vymejšlely jsme (čárka) co bychom mohli provést holkám. A tak istého náhodného okoloidúceho napadlo, že mi zabodne do hlavy svoj tessen. *Ayamee si chcela zo svojho tessenu zotrieť mozgovomiešny mok, ale zistila, že sa v hlave žiaden mozog nenachádzal* co kdybychom schovali učitelce třídnici? Chápete - tým, že ukradneme triednu knihu, tým hnusným barbinám istotne riadne zavaríme! Takto ich úča nebude môcť vyskúšať a každý predsa vie, že správna barbie je bifľa, preto ich ukrátime o ďalšiu jedničku! Buhahahahahaha, som ja ale rebel! A mě k tomu ještě něco napadlo. Napadlo mě (čárka) že bychom mohli tu třídnici přilepit na záda jedný skříně. No a přitom jak jsme ji tam lepili (čárka) tak se tam objevil jeden takovej velkej a hnusnej pavouk. A Kláru napadlo (čárka) co kdybychom dali jedný největší a nejuječenější pipině do svačiny šunku, syr a šalát? Až zase jednou takovejhle krásnej školní den.

(odsek) Šla jsem domů a najednou koukám (čárka) u nás stojí záchranka. Tak si říkám (čárka) co se asi tak stalo? A tak jdu dovnitř a zároveň so mnou i policie, hasiči a záchranka. Tak se ptám jednoho vyšetřovatele a on mi odpoví:

"Milá dámo (čárka) tvoji rodiče – pretože určite to boli tvoji rodičia, vyzeráš presne, akoby si tým dvom obhoreným mŕtvolám z oka vypadla - zemřeli při výbuchu plynu." tak to už mě docela polil pot (čárka) protože já jsem ráno plynovej vařič používala, veď ho používam bežne a teraz  akože vybuchol a čo teraz akože budem používať miesto plynového variča? Mikrovlnku? Mikrovlnku.

"A proč ten plyn vybouchl?" zeptala jsem se vyšetřovatele.

"No protože někdo pořádně ten oný nezavřel a tvůj otec si zapaloval cigaretu a od ní te plyn vzplál," vysvětlil mi ochotně vyšetřovatel.

(odsek) No tak to je hodně zlý (čárka) já jsem zabila vlastní plynovej vařič! A nemám ani rodiče, kteří by mi koupili nový. Tak jsem se sebrala a šla jsem se projít a tak jsem se procházela až jsem si uvědomila (čárka) co se stalo so všetkými čiarkami v tomto texte! Oni pri tom výbuchu plynu zhoreli tiež.

(odsek) Já jsem zabila vlastní rodiče a dala jsem se do běhu prtože jsem byla úplně na dně. Vždy, keď som na dne, bežím. A jak jsem běžela ani jsem si neuvědomila (čárka) že jsem na konci silnice a tam začíná most s docela vratkým zábradlím a jak jsem běžela (My chápeme, že si bežala, tak na čo to stále dookola opakuješ?! *áááááááááááá!*) (Aha, a ešte niečo som chcela: ČIARKA!) tak jsem to do toho zábradlí naprala plnou parou a ono křuplo a jí jsem se zřítila do hluboký řeky. A jak jsem padala (čárka) tak mě to padající zábradlí, ktoré takisto padalo, spolu s padajúcou mnou a spolu sme padali, praštilo do hlavy . Až jsem nakonec zaslechla odněkad z dálky úchylný hlas: „Je ti zima, dievčatko?“

"Dani (čárka) probuď se (čárka) je škola!" jé (čárka) tak on to nakonec byl jen sen.

Tak jsem šla do školy a když jsem z ní přišla (čárka) tak jsem viděla před naším domem záchranku...(..) (Tie bodky majú byť presne tri = klasická aporiopéza, preboha!)

(Inak jéééj – to je ako ten maliar, ktorý maľuje obraz, na ktorom maľuje seba, ako maľuje ten obraz, na ktorom maľuje seba, ako maľuje obraz, na ktorom je on, ako maľuje obraz, ktorý práve maľuje atď., nie? Sníval sa jej sen, v ktorom sa jej sníval sen, že sa jej sníva sen o tom, ako sníva sen o tom, že sníva ten sen atď.!)


autorka pôvodného veľdiela: Arzén z ulice
glosátorka: Ayamee
článok pripravila: Ayamee

3 komentáre:

  1. Váš obľúbený glosátorský tým Ayamee a jej tessen a Myzarey a jej harisen Vám želajú šťastné a veselé (najmä veselé) :-)

    podpísaná Aya

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nieeeeeeeeee! Ono mi ide komentovaniéééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé! Jéééééééééééééééééééééééééééj! =D =D =D =D =D názorná ukážka že na nový rok všetko ide =D počkať, ten bol včera... a včera mi to ešte nešlo... alebo možno šlo, len som neskúšala =D ach jaj =( či som skúšala? niečo sa mi marí =D Ale kašlem na to =D =D =D

    Ayamee, ako to ty robíš? Ako vieš, že ma chce jedna moja istá susedka na intráku priviazať vlasmi o radiátor? A istý jeden ujo Miro ma chce prilepiť o koberec, ako v tej knihe, čo sme už dvakrát čítali na Literárnej tvorbe =D

    Ale k veci... ako dlho mi toto chýbalo... strašne moc mi toto chýbalo... toto mi už nemôžeš urobiť! Že ma takto dlho necháš bez glôs... ako smiať sa síce dá aj na tom trápnom vtipe, "čo si spieva upír keď beží za svojou obeťou", ale na tejto glose sa mi smialo podstatne lepšie a podstatne viac =D

    Kurnik, to čo za hovadinu? O.O akože nechcem kritizovať... to ani tá baba, čo ju máme v škole a čo prečítala iba tri knihy aj to z Twilight (áno, aj takých máme na škole =() nenapísala... teda možno, no...

    OMG, každopádne, takto dobre som sa už dávno nezasmiala =D Nič viac zo seba v túto nerozumnú hodinu nevypotím (hej, a zase budem vstávať o dvanástej =D)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Natali, a ty keď ideš spať o 3-tej ráno, zvládaš vstávať o dvanástej? Ja by som vstala minimálne o druhej poobede! A asi i dnes tak, hľa, koľko je hodín :D

    Vidíš, možno mal blogspot iba chvíľu hnusný výpadok nekomentovania :D Možno si mohla skúšať častejšie, či to koemntovanie už ide bo nie :)

    OdpovedaťOdstrániť

Čo si nám želáš oznámiť?