sobota 22. mája 2010

6. kapitola - Nepriateľky


6. kapitola
Nepriatelľľľľľľľľľľľľky

Po hostine odviedli prvákov do fakultných klubovní. Pred veľkou sieňou sa Slizolinčania odpojili od ostatných žiakov a zamierili do žalárov.

V Slizolinskej klubovni:

Prešli okolo veľa trápnych somarín (Eh? „Trápne somariny“? Čo sa tým akože myslí? Nevkusné dekorácie?), ktoré sa Silase zdali byť vonkoncom nevkusné. Zastali pred vchodom do klubovne. Keď vošli, Silasa chcela zamieriť rovno do spální, ale zastavil ju hlúčik Slizolinčanov.

, humusáčka, to sa nám ešte nestalo, to ktorá šialená fanynka zasa vymyslela takú nonsensovú zápletku?" povedal starší chlapec v elegantnom habite (Akože elegantnejšom ako tie ostatné? A ja že sú všetky školské habity... rovnaké. No možno to nebolo myslené tak, že mal ten habit elegantnejší strih, niektorí to prosto vedia nosiť elegantnejšie... Videli ste napríklad Jonasovcov v tom ich seriály? Aj oni majú predpísané školské uniformy, no na rozdiel od zvyšku školy v nich vyzerajú omnoho viac sexi...) a sotil ju tak, že až spadla na zem.

"Hej, nechajte mi ju," zakričal odo dverí chlapec, s ktorým sa dala do reči už pri stole, "ako viete, že je humusáčka? Vyžaruje z nej špeciálna humusácka aura? Má na čele vytetované „som humusáčka“?"

"A ako ty vieš, že nie je? Ty tú auru nebodaj necítiš? A nevidíš to tetovanie?" povedal chalan s blond vlasmi a bledou pleťou.

" No," začal Mountain D(r)ew, " viem to tak, ako viem to, že ty," ukázal na chalana v elegantnom habite, " máš otca šmukla a ty, " ukázal na prváka s orlím nosom, " si pol na pol."

"Keby si sa tak dobre učil, tak ako vieš rodokmene starobylých čarodejníckych rodín, bol by si novodobíýýýýýýýýýýýý Albus Dumbledore," osopila sa na neho Silasa touto vrcholne nezmyselnou vetou, "A nepotrebujem, aby sa ma niekto zastával," dokončila a vybehla hore schodmi (Kam chcela v žalároch bežať hore schodmi? Akože preč z klubovne?).

Ešte však počula ako niekto sarkasticky povedal: " Hm, drsné dievča." a na to sa všetci rozosmiali. Nič si szzzzzzzzzzzz toho nerobila, len si ľahla na (posteľ) studenú dlažbu chodby (Nevravte mi, že ak ešte počula, čo sa vraví v klubovni, bola už vo svojej izbe...) a zaspala tam.

V Chrabromilskej klubovni:

Sel, elfská princezná Arwen, Lily a ostatnýííííííííííííí prváci (Počkať, počkať! Slizolinčania sa odpojili a všetci ostatní šli do chrabromilskej klubovne? To tento rok Rokfortu ministerstvo školstva zoškrtalo rozpočet a zvyšné dve fakulty museli zrušiť? Že všetci prváci skončili buď v Slizoline alebo Chrabromile?) prišli do svojej klubovne, preto sa táto časť príbehu volá „V chrabromilskej klubovni“. Sel rýchlo vyštartovala a obsadila im 3 miesta hneď pri krbe.

"Ako je možné, že sa Sila ako jediná nedostala za nami do Chrabromilu? To bol triediaci klobúk opäť opitý? Keby nebol, mohli sme byť ukrátení i Seleninej prítomnosti, no nie?" začala elfská princezná Arwen hneď, ako si sadli do pohodlných kresiel.

" Toto som o nej nevedela. Nehovorila si nám, že sa do Slizolinu dostávajú čarodejníci len szzzzzzzzzzzzzzz čisto čarodejníckych rodín? A ona nebola čistá, bola? Jasne som videla, že má ruky od blata; nevideli ste to blato aj vy?"

"Aspoň vidíš, že výnimky potvrdzujú pravidlo a že autorky stupídnych fanfiction nepoznajú medze (stupidity)," povedala Sel.

"Lily, čo nič nehovoríš, hádam si sa nám nezaľúbila? A do bratov Jonasovcov? Nedohodli sme sa, že sú moji?" zazubila sa elfská princezná Arwen výhražne – mala skutočne ostré zuby -, keď zbadala, kam to Lily pozerá. Pozerala na 4 chalanov - bol s nimi totižto i malý Frankie -, ktorí stáli na druhej strane klubovne a niečo si šepkali. Ale elfskú princeznú Arwen nezaujali, zdali sa jej takýíííííííííííí namyslenýííííííííííííííííí. Tak namyslene tam stáli a namyslene si šepkali.

"Hej, už by sme si aj mohli ísť ľahnúť, nemyslíte, lebo ja som už unavená," povedal Lily, keď odtrhla zrak od tých chalanov.

"Jo, jdeme na kute," zahlásila elfská princezná Arwen českou elfštinou a rozbehla sa hore do spálniííííííííí.

(nový odsek) "No to vám trvalo," povedala elfská princezná Arwen, keď konečne dorazili aj Lily so Sel. Všetky si ľahli do postelí a razom zaspali.

Na druhý deň sa všetky dievčatá stretli na raňajkách, kde sa im dostali do rúk rozvrhy. Prvú hodinu mali Dejiny mágie spojenú zo Slizolinom. Sel si ihneď sadla za Silou a elfská princezná Arwen si sadla s Lily. Mysleli si, že prvá hodina bude náramne zaujímavá. Ale mýlili sa. Vyučoval ju duch, ktorý hovoril nesmierne monotónnym hlasom, že o chvíľku celá trieda zaspávala na laviciach (Asi ako ľudia pri tejto poviedke...). Druhá hodina bola transfigurácia, ale tú mal iba Chrabromil. Na tejto hodine ich rozsadila pani profesorka. A to tak, že Lily sedela s Jamesom (Akáže náhoda!), Sel sedela s Petrom a elfská princezná Arwen s Remusom. Štvrtý, respektíve siedmy žiak sa volal Sirius. Ten sedel sám. Ôsmy študent sa volal Joe Jonas a sedel s Kevinom Jonasom. Desiaty bol Nick Jonas, ktorý sedel s Frankiem Jonasom a bol tam ešte Sterling Knight, ktorý tiež sedel sám. A viac žiakov tam nebolo, iba týchto dvanásť. Po skončení hodiny sa Seli sťažovala, že Peter jej chcel zjesť učebnicu (Čo prosím? Looooooooooool!). Elfskej princeznej Arwen sa sedelo celkom v pohode až na to, že Remus hltal každé profesorkino slovo. Potom bol plný, dobre najedený a on už učebnice jesť nechcel. A elfská princezná Arwen by si učebnicu teda rada nechala zjesť... Lily na tom bola asi najhoršie, James ju každých 5 min. pozýval na rande. Fakt hrozné, keď viete, že ste pre chalanov atraktívna! Tretia hodina bola tiež spojená so Slizolinom. Boli to elixíry. A na tejto hodine sa Sel, elfská princezná Arwen a Lily pohádali so Silou. Lebo bola na každého nasratá, keďže Jonasovci i Sterling skončili v Chrabromile so Selenou, elfskou princeznou Arwen a Lily a ona, Silasa, skončila sama v trápnom Slizoline, a vybíjala si zlosť na každom, kto bol v jej blízkosti.

"Takúto ju nepoznám," povedala elfská princezná Arwen v knižnici, kde si písali úlohy.

"Ani ja a to ju poznáme už dlho," zapojila sa do rozhovoru Sel. "A ozaj, máš už tú úlohu z elixírov? Veď čo tam vlastne po Sile, nie? Bola to síce naša najlepšia kamoška, ale nemáme už za ňu náhradu v podobe Lily?"

(nový odsek) "Nie, ale šak je ľahká, máme iba v skratke napísať, čo je to Felix Felicis a na čo sa používa," odpovedala jej namiesto elfskej princeznej Arwen jej nová hovorkyňa Lily.

(nový odsek) "No strašne ľahké," povedala Sel. "A inak som rada, že sa už nerozprávame o Sile. Dneska ma teda pekne nasrala." a nasratá odišla z knižnice na večeru. Ale už nebola nasratá kvôli tomu, že ju dáko nasrala Sila (Bola by som inak zvedavá, ako presne ju Sila nasrala, ale to sa od tety autorky asi nedočkáme...), teraz bola nasratá preto, pretože sa o tom nasratí nezhovárali. A ona predsa chcela, aby ju ktosi ľutoval preto, lebo ju nasrala jej bývalá kamoška!

"Aj ja už idem," povedala Lily a nechala tam elfskú princeznú Arwen sedieť samú (No neviem, neviem, či si elfská princezná Arwen vybrala dobre, keď nechala Silasu plávať a bavila sa radšej s týmito akože kamoškami, čo ju tam len tak nechali samú, nie aby šli prosto všetky tri spolu...). Elfská princezná Arwen zaklapla knihy a vybrala sa do klubovne, kde v tomto čase (A koľko bolo vlastne hodín?) nik nebol. Vybehla po schodoch do spálniíííííí a ľahla si na posteľ. Asi po pol hodine prišli aj Lily so Selene.

(nový odsek) "Čav, čo ty tu? A tak sama? A prečo si neprišla na večeru? Držíš dáku diétu? Anorektickú?" spýtala sa jej Lily hneď, ako si sadla ku nej na posteľ.

(nový odsek) "Vieš, ja väčšinou nevečeriam a poďme si obhliadnuť hrad, lebo sa nudím." navrhla Pew.

(nový odsek) "No dobre, ale musíme sa vrátiť do 20:00, lebo by sme mohli mať prúser."

"Ale čo, Lily sa nám bojí?" uchechtla sa Sel.

(nový odsek) "Nie nebojím." Protirečila Lily.

(nový odsek) "Ale bojíš!"

(nový odsek) "Nie!"

(nový odsek) "Áno!"

(nový odsek) "Nie!"

(nový odsek) "Áno!"

(nový odsek) "Nie!"

(nový odsek) "Prestaňte sa hádať!" okríkla ich Pew. "A poďme už."

(nový odsek) Keď Selene, Lily a elfská princezná Arwen "obhliadali" hrad, narazili na niečo, na čo nechceli. Vypočuli si Silasu, ako sa dohaduje zssssssssssss Mountain D(r)ewom, že by sa im chcela pomstiť za toho Sterlinga a Jonasovcov. To baby teda riadne nasralo. Keby bolo aspoň za čo sa im pomstiť (Autorka si to tuším sama glosuje! ^.^). Zo Sily sa stala ich nepriateľka na život a na smrť.


autorka pôvodného veľdiela: Silno zelená Dada
glosátorky:
Ayamee
článok pripravila: Ayamee

1 komentár:

  1. Ten záverečný dialóg pôjde do dialógu mesiaca, pretože je boží :D!

    Aya

    OdpovedaťOdstrániť

Čo si nám želáš oznámiť?