streda 5. mája 2010

3. kapitola - Metlobal so Sterlingom Knightom


3.kapitola
Metlobal so Sterlingom Knightom

Po návrate (návrate odkiaľ?) Silasu už čakali rodičia ,ale na elfskú princeznú Arwen zase zabudli.

"Pew (kto?!), neboj, veď oni prídu." povedala Silasa.

,,O tom veľmi pochybujem , však to je dobré, tie dve ulice prejdem aj pešo," odvrkla nasrdene elfská princezná Arwen. Tak ona je princeznou celého šíreho elfského národa a nepošlú po ňu ani koč ťahaný jednorožcami?!

,,Ja mám lepší nápad, čo keby si u nás prespala." povedala Sel. Nepýtala sa, len to povedala, čím elfskej princeznej Arwen chcela naznačiť, že i tak nemá na výber...

,,Ale neviem , či mi dovolia tvoji rodičia. Hm, ako ich poznám, ani si nevšimnú , že nie som doma (čože? Selenini rodičia si nevšimnú, že elfská princezná Arwen nie je u nich doma alebo rodičia elfskej princeznej Arwen si nevšimnú, že ich dcéra nie je doma?! *confused*). A nemohli by sme u teba spať obidve?" opýtala sa elfská princezná Arwen, ktorá bola tak trochu schizofrenička.

,, Môžete, prečo nie, veď miesta je dosť." Povedala Selenina mama a spoločne vošli do kuchyne.

"Fakt ti ďakujem, ale nebudú mať tvoji rodičia niečo proti (veď pred chvíľou Selenina matka povedala, že nemá námietky a viedla ich všetky do kuchyne!)?" začala byť nervózna elfská princezná Arwen . Nevedela si totiž predstaviť, ako vydrží noc bez svojich sluhov.

,,Veď to bol ich nápad." (Neviem síce, kto to hovorí, ale urobila som tu nový odsek, lebo je jasné, že elfská princezná Arwen už nie. Či sa opäť prejavila jej schizofrénia? Tým zámenom „ich“ vlastne môže myslieť svojich sluhov...)

,,Dobre, poďme ,už som hladná." povedala Silasa. Keď dovečerali išli do Selinej izby . (Ale vážne, autorka má pokazený medzerník alebo čo sa zrazu deje, že jej interpunkčné znamienka lietajú hore-dole pomedzi slovíčka?)

(nový odsek) "Wow, to je úžasné." (Ani teraz neviem, kto to hovorí, ale sú tu koncové úvodzovky, ukončujúce jednu repliku, a potom začiatočné, uvádzajúce druhú...!)

(nový odsek) "Toto je metlobalový tým?" spýtala sa užasnutá Arwen úžasne túto užasnutú otázku.

"No a že vraj prerábate." Povedala Silasa so svojim zvyčajným úškrnom. " (← v tejto kapitole sa skutočne stretávame s nadpriemerným množstvom lietajúcej interpunkcie, tieto úvodzovky sem napríklad uleteli z repliky, ktorá nasleduje...)

Viete niečo ,čo som vám mala povedať, aby ste k nám neprišli a nezistili ,že sme pravá čarodejnícka rodina?"

"Neviem ,ale jedna možnosť tu bola. Takže vlastne viem." ozvala sa Silasa .

,,A aká?" Opýtala sa prekvapene Sel.

"Že si nám to mala povedať," zvolali Silasa a elfská princezná Arwen naraz. Na to sa všetky tri (= elfská princezná Arwen, schizofrenické druhé ja elfskej princeznej Arwen a Silasa) rozosmiali.

"Cŕŕŕŕn!" ozvalo sa v dome.

"Seli, choď otvoriť!" kričali na ňu rodičia.

"Už idem," povedala Sel znechutene. Otvorila dvere ,ale nikoho tam nevidela.

"Búúú!" ozval sa hlas z vonka. (Zasa Willy Wonka! *sníva o čokoláde* *a tiež o Johnym Deppovi, ach!*)

"A , čau DuBen , čo tu zase chceš?" predniesla Selena sklamane. Čakala, že to bude minimálne Sterling Knight ♥. (navrhujem, aby slečna Ayamee prestala pozerať Disney Channel...!)

"Som sa ťa prišiel opýtať , či by si si išla so mnou a ostatnými "zahádzať loptu",“ povedal jej bratranec DuBen.

"Nemôžem, mám tu kamošky," namietla a popri tom rovno i zamietla chodbu.

"Tak nech idú aj ony."

"Mne je to jedno, ak budú chcieť," Vtom sa za ňou objavili jej kamošky.

"Mne to nevadí." ozvala sa ako prvá Sila. A keď sa Sila ozvala, bola to sila! Fakt!

"Ani mne, ale nám sľúb, že večer porozprávaš... "rozprávku" o Rokforte." Povedala aj elfská princezná Arwen a obliekla si bundu. Vlastne sa pomýlila a omylom siahla po zvieracej kazajke...

"Rodičia vedia ,že si tu?" opýtala sa Sel.

"Nie, nevedia." povedal a začal sa smiať na neexistujúcom vtipe.

"Inak, už sa teším , keď ťa uvidím hrať," poznamenala Sel.

"Ja ani moc nie ."povedal DuBen. (Ja už sa na to opravovanie interpunkcie a medzier asi vykašlem! TAKTO normálny človek interpunkciu určite písať nemôže! V tom musí byť pokazený medzerník! Či...?)

"Nebodaj sa hanbíš? No a čo, že si „hádžeme tú loptu“ nahí? Akoby som ťa nikdy nevidel nahú! Veď si moja sesternica, ako malí sme sa spolu kúpavali! A dodnes ťa pravidelne voyeur-ujem!"

"Jáj, jasne," vykríkla zo sna elfská princezná Arwen. Elfská princezná Arwen totiž bežne zaspávala postojačky uprostred rozhovoru, aby mohla snívať sny o jej princovi na bielom jednorožcovi... Aktuálne bol tým princom Sterling Knight. *slečna Ayamee sa ovieva svojim tessenom, aby náhodou neomdlela, ách!*

"Čo jej je?" začudoval sa DuBen. A čudoval sa tak intenzívne, až sa z neho stal Květen.

"Ale nič , len má zase jeden zo svojich záchvatov." usmiala sa Sila. A keď sa Sila usmiala, bola to fakt sila!

"Ha-ha-ha, smiešne!" povedala nahnevaná elfská princezná Arwen. "Nemám záchvat , len mi došlo, že ten obraz ,čo visel u Sel na stene, nebol obraz, ale fotka, a na nej bol DuBen a ešte neviem kto."

"Čo, ty máš vyvesenú moju fotku v tvojej izbe?" začudoval sa DuBen a tento raz tak veľmi, až sa z neho stal Červen.

"Áno ,ale vždy, keď prídeš, ju dám dole. Niekde som síce čítala, že bratranec × sesternica už nie je incest, ale..."

"A kto je ten druhý na tej fotke?" opýtala sa elfská princezná Arwen s neskrývaným záujmom. Takže trojka...

"To je môj spolužiak Al (Alan) ,tiež patrí do týmu." odpovedal.

Konečne prišli na miesto. (Oni už šli...?)

"Sláva, už je tu." povedali hráči týííííííííííímu. (Akého tímu? Čo? Kto? Veď tam bol len Červenec! Tak aký tím? Či oni prišli na miesto, kde na nich už čakal Srpnov tím...?)

"Dobre, pripravte sa, pôjdeme hrať."

"A Sel nepôjde? " zvolal niekto. Ja osobne to tipujem na Al Zátvorku Alana...

"No neviem, chceš ísť hrať?" opýtalo sa Září.

(Tuším sa nám tu rysuje ďalšia nominácia na dialóg mesiaca/roku...)

,,Pôjdem, prečo nie ,ale keď sa zabijem (ááááááááááno!), tak môj bratranec dlho nebude žiť (áááááááááááááááááno!)," odvrkla mu.

"Vy pôjdete?" pýtal sa elfskej princeznej Arwen a Silasiyyyyyyyyy.

,,Áno, ja by som šla, prečo nie, ale neviem to dobre hrať, vlastne ešte som to nehrala, a pravidlá viem len od včera." vysvetľovala elfská princezná Arwen.

,,Ja som na tom podobne. A inak súhlasím s elfskou princeznou Arwen, že na Sterlingovi Knightovi niečo je, a aj ja hrám." povedala Sila . A keď Sila niečo povedala, bola to sila! Fakt!

Hneď na to sa rozdelili do družstiev a začali hrať. Hrali neskoro do noci a nakoniec sa pobrali domov. (Huh? To je ale akčný opis situácie! V tejto poviedke sa stále niečo deje a autorka to vždy tak siahodlho... odbije jednou vetou, wrrr!) Ďalšie ráno sa cítili zničené. Selene mala samé modriny ,lebo jej to nešlo, tak potom už nehrala, a Arwen na tom bola podobne, zlato, Silase sa darilo, dala dokonca 4 góly.

"Stávajte." ozvalo sa zdola. Sel zišla dole a pozdravila rodičov.

"Seli, môžeš mi vysvetliť tie zablatené topánky?" zúril otec. „Ako to, že som to blato na svojom perzskom koberci nepredvídal? Kam sa podeli moje nostradamovské schopnosti?!“

,,Veď na tom snáď nezáleží." povedala previnilo Selene. „Určite to je iba dočasný výpadok signálu, o svoje predpovedné vlohy predsa nemôžeš prísť skôr, než vyveštíš kombináciu trezora Európskej centrálnej banky alebo čísla tohto týždňového Lota!“

,,Ale nezáleží, no tak radšej vysvetľuj, na čo potrebuješ toľké peniaze!" prerušil ju otec .

"No, boli so mnou hrať metlobal," ozval sa DuBen, čím sa im netaktne votrel do vysoko súkromného plánu na rýchle zbohatnutie.

(nový odsek) Selene využila otcovu nepozornosť a vytrhla mu prútik, ktorým na ňu celú dobu zlovestne mieril. Veď blato, blato na jeho perzskom koberci! Bol to lietajúci koberec priamo od Aladina! Zakričala "Reducto! Avada! Kedavra!", ale miesto toho ,aby sa topánky vyčistili, začali horieť. (Ehm, ehm, akoby mladiství čarodejníci mohli čarovať... Ale oceňujem, že sa jej to aspoň nepodarilo na prvýkrát ako všetkým tým neskonale dokonalým mary sue...)

(nový odsek) "Myslím, že ti horia topánky." povedal DuBen a začal sa smiať.

"Počuj, DuBen, nevolal si sa ty ešte pred chvíľou Říjen? Čiže Říjen, ty si našu Seli priviedol na zlé chodníčky." povedala mama.

"Radšej to spravím ja," povedal Selin otec. (Preboha, čože jej to chce ten Nostradamus urobiť?!)

,,Ja budem asi tá najsprostejšia v našej rodine!" povedala ďalšiu nezmyselnú repliku, čím absolútne zabila tento od veci dialóg a rýchlo vyšla hore.

"Čo sa jej stalo?" opýtala sa Silasa ,keď vyšla zo záchodu. "Musíte to tu vyvetrať. Nepoznáte nejaké vetracie zaklínadlá?" (Nie, najnezmyselnejšia možná replika na zabitie dialógu padla až teraz...)

"Čo?" spýtali sa všetci naraz, až to vyznelo ako chorál. „Čooooooooooooooooo-žeeeeeee-eeeee-eeeee-eeee?“ *v pozadí si predstavte hrať ťažké tóny kostolný organ*

"Aáá, nechajte to radšej tak, idem za Sel." povedala a vyšla hore. "Sel?" vošla do izby Silasa. "Kde si?" Seli bola preč a fredttttttttka tiež.

"Máme problém, Sel zdrhla ." povedala Sila. A aj teraz to bola sila! „Pravdepodobne sa nasrala, že jej otec nechce zabezpečiť tú výhru v Lote. Vraj tých 323 547 eur a šesťdesiatštyri centov potrebuje preto, aby si kúpila Sterlinga Knighta alebo čo... Ani sa jej nečudujem, že je naštvaná... Pokiaľ ide o Sterlinga... Všimli ste si inak, akú kúlové meno má to chlapča? Vraj Streling! Lol!“

"Čo teraz?" spýtala sa elfská princezná Arwen. „Ja som chcela Sterlinga! Prečo si nenechá Justina? Veď po ňom v predošlej kapitole tak šla!“

"Choďte ju hľadať!" navrhol ostro Selin otec. Chcel sa ich zbaviť, lebo aj on chcel Sterlinga. A aj Ayamee chce Sterlinga! A myslím to smrteľne vážne!

"OK." povedali a išli. Išli.

"Kde ju budeme hľadať?" pýtali sa DuBena.

"Tam, kde sme hrali metlobal." povedal. Ale tam ju nenašli, pokračovali parkom, ale ani tam nebola.

,,Ach, tu si," zvolali naraz, keď ju našli (konečne mohla nastať akcia v podobe veľkolepej pátračky, no už v tretej (takmer holej) vete ju našli!) pri školskom ihrisku, kde pozorovala ako sa hrajú muklovské deti. (Tak predsa len na tej pedofílii niečo môže byť!)

,,Už sme si mysleli, že ťa nenájdeme! A čo ti je? Aký je dnes dátum? Nie je náhodou duben?"

"Ale, nič také ako „duben“ nepoznám!" utrela si slzy do rukáva. Na to sa Duben urazil a odišiel.

"Zajtra predsa odchádzame na Rokfort a ja sa bojím, že tam budem najhoršia."

,,Ale nie, neboj, nebudeš," upokojoval ju DuBen, ktorý sa medzitým vrátil, ,,na mňa mať nebudeš." Vtom sa tam objavil úsmev, ktorý sa usmial a po chvíli dodal: ,,Vieš čo, niečo o mne nevieš. Keď ma zaraďovali do fakúlt, mal som ísť do Bifľomoru, ale nakoniec sa mi nejako podarilo dostať do Chrabromilu. Večer pred zatrieďovaním som totiž opil triediaci klobúk a on bol potom v takom hroznom stave, že si bifľošov mýlil s odvážlivcami..."

Chvíľku tam iba tak sedeli, až sa napokon už upokojená Selene ozvala. (bez odseku) "Ale teraz by ste sa mali fakt ísť rozlúčiť s rodičmi, však predsa len zajtra odchádzate, a dlho sa s nimi neuvidíte."

"No dobre, keď to musí byť..." povedali naraz a rozlúčili sa so Selene.

"Tak zajtra o 9:00, až dovtedy vydržíte doma, až nie, samozrejme, že ste u nás vítané, a nezabudnite si žiadne veci." ešte im narýchlo pripomenula sťa starostlivá mamima.

"Neboj sa, nezabudneme. Aj keď na čiarky zabúdame svedomite. A pozdravuj tvojich rodičov a, (← tu nebude čiarka, ale ide o výnimku z pravidla, preto to slečne tento raz až tak nezazlievam...) že ďakujeme. Ahoj," potom Silasa a elfská princezná Arwen odišli domov.

(Zasa kapitola plná akcie a reakcie! Nedodám opäť dáky dobrodružný záver? Tento raz napríklad so Sterlingom Knightom? Samozrejme, že dodám, na odpor nemáte nárok, to boli iba básnické otázky!)

„Počuj, Selena!“ zakričala za Selenou ešte Sila. A keď Sila kričala, bola to fakt že sila! „A nevyveštil by tvoj tatino aj to, aby do Rokfortu nastúpil Sterling Knight?“

„Práve má pokazenú veštiacu guľu,“ smutne skonštatovala Selene so slzami na krajíčku.

A Sila sa skutočne rozplakala. A keď Sila plakala, bola to... sila!

„Ale svoju fretku som pomenovala Sterling...“




autorka pôvodného veľdiela: Silno zelená Dada
glosátorky:
Ayamee
článok pripravila: Ayamee

2 komentáre:

  1. Sterling? Vyhľadala som si ho v gúgli a objavil sa na nejakom obrázku s mojím milovaným Zacom Efronom. Čo je to za chlapca, Aya-chan?


    ..."Čo sa jej stalo?" opýtala sa Silasa ,keď vyšla zo záchodu. "Musíte to tu vyvetrať. Nepoznáte nejaké vetracie zaklínadlá?" ... Aya! Toto MUSÍŠ dať do toho dialógu mesiaca! Pri tomto som doslova oprskala obrazovku od smiechu! xD

    A keď si písala, ako DuBen opil Triediaci klobúk... No povedzme, že brat sa musel čudovať, ako som sa tu z ničoho nič rehotala ^^

    sQueLééééé aYušKaaa!! xD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sterling Knight je tiež jedna z tých Disney stars, tak sa ani nečudujem, že si ho zočila s milovaným Zacom Efronom... Ale Sterlinga vážne môžem, aj keď je to tým disney pádom dosť trápne a tak ďalej... Ten chlapec je ale blondín! Na blonďákov som ja vždy letela, čo si budeme hovoriť! :D

    Díky, díky, díky za to, že sa bavíš :D
    A jasné, to si píš, že bude v dialógu mesiaca! :D

    OdpovedaťOdstrániť

Čo si nám želáš oznámiť?