utorok 23. marca 2010

Záver


Ayamee píše:
S ľútosťou vám oznamujem, že záveru príbehu, u mňa nazývaného Chris alebo Harry?, sa nedočkáte... Autorka s písaním poviedky, ktorá je základom tejto glosy, totiž už prestala... A to z prozaického dôvodu a síce - svetlo sveta uzrela novšia séria Charmed a preto sa teraz jej príbeh nezhoduje s pôvodnou predlohou jej crossover FF. Autorka teda zjavne nechápe významu pojmu "alternative universe" a rozhodla sa svoju poviedku nezmyselne prepisovať. No kto by mal žalúdok na opätovné glosovanie rovnakého bludu, len s mierne pozmenenými detailami? A tiež - kto vie, koľko sérii autorka ešte nevidela a raz v budúcnosti ich vidieť bude, preto táto poviedka môže mať i dvesto verzii a na to ja skutočne nemám náladu... No keďže nerada nechávam veci otvorené, dovoľte, aby som nezmyselnú bodku za týmto nezmyselným príbehom urobila sama!

4. kapitola: A bodka!


A tak, ako sa z Chrisa Halliwella stal Harry Potter, tak sa z Harryho Pottera stal... Edward Cullen! A z Edwarda Cullena sa raz stal i Naruto... Ale vezmime to po poriadku!

Kde bolo tam bolo, boli raz istí Starší (ľudia), ktorí boli fakt ešte starší ako starí, preto sa na tomto svete už riadne nudili. Všetky tie nezmyselné vojny, teroristické útoky a nekvalitné fanfiction príbehy ich už dávno nebavili... Preto sa jedného krásneho dňa rozhodli konať! A tak istému náhodne vybranému Staršiemu zaviazali oči, aby náhodne ukázal prstom na náhodného chlapca, ktorý sa týmto gestom stal Náhodne Vyvoleným.

"Vieme, že to, čo vám teraz povieme, vás teda vôbec, ale vôbec, ale vôbec, ale vôbec, vôbec nepoteší, ale vášho syna sme si vyvolili na Vyvoleného. Má veľké poslanie vo svete na rozdiel od vás normálnych ľudí," a daný Starší zaujal útočný postoj, ktorý sa naučil na hodinách pilatesu, pretože naivne dúfal, že budú protestovať.
 
A ak sa pýtate, koho tým plurálom - "budú protestovať" - vlastne myslím... Vyvoleným sa zhodou okolností stal istý Chris z rodiny Halliwellových, z ktorých si Starší už celé veky netaktne strielali a nútili ich bojovať proti vlastne už ani neexistujúcim démonom. Na ich (Starších) obranu však musím povedať, že sa skutočne nudili a sledovať seriál Charmed bolo oveľa záživnejšie ako sledovať brazílske telenovely, ktoré i tak už všetky videli. No stalo sa, že to Starším prerástlo cez hlavu a aktuálne sestry Halliwellové porazili všetkých (vymyslených) démonov, čím opäť nastala nudná nuda. A práve preto jeden z nich teraz stál pred Piper a Levom v útočnom pilates postoji a vysvetľoval im všetko okolo Vyvoleného: "... veľké poslanie vo svete na rozdiel od vás normálnych ľudí," dokončil a čakal na boj.
 
"Tu máte, vezmite si ho, my si kúpime psa!" vopchala mu prekvapivo Piper chlapca do náručia a aj s Levom už odchádzala do najbližšieho zvieracieho útulku.

A tak sa šokovaný Starší, sklamaný z toho, že sa nedočkal bojovej scény s matkou, chrániacou svoje dieťa, a dokonca ani s otcom, smutne pobral preč i s nariekajúcim dieťaťom v náručí, aby vymazal niekoľko pamätí istému páru (a ich príbuzným), ktorému sa malo narodiť dieťa, no ešte skôr, než sa narodilo, zomrelo...

Skôr, než prejdeme k osudu onoho vyvoleného chlapčaťa, pristavme sa ešte pri Halliwellovcoch, aby sme nadobro uzavreli ich kapitolu. Piper a Lev si skutočne kúpili psa. No keďže v rodine Halliwellovcov mali genetickú psychickú poruchu a takmer každý člen tohto rodu trpel istým druhom schizofrénie, nemuseli čakať dlho, a i z ich domáceho miláčika sa stala rozdvojená osobnosť typu pes/mačka, ktorému sa o niekoľko rokov neskôr narodili šteniatka/mačiatka. A keďže materinský inštinkt neoklameš, Piper sa predsa len so stratou syna nezmierila a začala veriť tomu, že jedno z daných šteniat/mačiat je jej syn. Pomenovala ho Domino a chlapec/pes/mača sa neskôr stal majstrom sveta v hraní domina, hoci najradšej ho aj tak hral so samotným Chrisom.

Pre túto psychickú deformáciu sa so sestrou zvyšné sestry už veľmi nestýkali, nechcelo sa im totižto stále dookola hrať len domino. I tak mala každá vlastné problémy. Paige napr. so svojim aktuálnym manželom Henrym, ktorý jej bol neustále neverný a po nevere s ich vlastným záhradným trpaslíkom sa začal nechutný rozvodový súdny proces, v ktorom Paige Henryho ošklbala o všetok majetok, a to vrátane sporného záhradného trpaslíka. Kým sa k Henrymu opäť vrátila, stihla sa ešte trikrát vydať a následne rozviesť, no v konečnom dôsledku si s Henrym a sádrovým trpaslíkom žila šťastne a spokojne až do smrti alebo minimálne do najbližšieho rozvodu či aspoň konca tejto nevydarenej poviedky.

A ak sa pýtate, čo bolo s Phoebe... Phoebe prosto zostala Phoebe, radšej svoju pozornosť obráťme na Chrisa, ktorý bol zrazu Harrym Potterom! A to dokonca Harrym Potterom v depresii! Na chvíľu do jeho emácky smutného života síce primiešala trošku vzrušenia Paige, ktorá sa na niekoľko dní stala jeho tzv. svetlonoškou, čo je v podstate moderná obdoba anjela strážneho. Túto úlohu pre ňu vymysleli, ako inak, Starší, keďže neboli spokojní s prinudným vývojom tejto fanfiction. No priveľmi im to nevyšlo, keďže Paige bola onedlho načisto zaujatá aférou Henryho a záhradného trpaslíka, a na Chrisa/Harryho (a zabudla som poznamenať, že pre halliwellovsky geneticky danú schizofréniu bola z daného chlapčaťa teraz vlastne už osobnosť roztrojená - Piper vždy túžila po dcére, preto bol Chris sem-tam Christinou a teraz k tomu pribudla i osobnosť Harryho Pottera... no chudák chlapec, resp. dievča!) sa vykašľala.

A urazená/ý Christina/Chris/Harry sa rozhodla/rozhodol, že sa z trucu vyberie do dákej príjemne zelenej (po Halloweene so smrťožrútmi si zamiloval Sviatok svätého Patrika), upršanej (čo sa krásne dopĺňalo s jeho emácky depresívnou náladou) a malomestskej (tá sláva Harryho Pottera mu už mierne liezla na nervy, z dávania autogramov ho už natoľko bolela ruka, že ju mal dvakrát amputovanú a následne vymenenú za novú) knižky. A tak sa dostal do Twilight ságy.

Aby sme však ukončili tú Harry Potter časť - keďže približne v období piatej, šiestej knihy zmizol hlavný hrdina, Voldemortovi sa nakoniec podarilo ovládnuť svet. Nič sa v ňom však nijako extrémne nezmenilo, tento svet bol dokonale skazený, zlý, hrozný a zvrátený i predtým.

A tak bol Chris(tina)/Harry/Édo chvíľku konečne spokojný, keďže bol dokonale dokonalým, nesmrteľným vegetariánom. V istom magazíne o životnom štýle si totižto raz prečítal, že vegetariánstvo je hrozne šmrncovné a ešte aj ekologické vierovyznanie. No, bohužiaľ pre neho, približne v druhom diele ságy, v ktorej sa aktuálne nachádzal, mu došlo, že má opäť depresiu (raz emo, navždy emo), keďže vzplanul chorobnou láskou k istej Belle Swanovej. A tak sa jedného pekného dňa prekonal a rozhodol sa vyskúšať si, aké by to bolo, keby ju opustil.

Na(ne)šťastie pre neho to však bolo oveľa desivejšie, ako predpokladal. A ako tak po mesiacoch ich odlúčenia zomieral v agonických kŕčoch medzi papradím v dákom bohom zabudnutom lese, zrazu ho osvietilo. A to doslovne.

"V y - v o - l e - n ý - ý - ý !" ozvala sa éterickým hlasom bytosť, ktorá na neho namierila tým reflektorom. A ku podivu to nebol osvetlovač, ale... Starší, ktorý na neho kedysi ukázal prstom! "V y - v o - l e - n ý - ý - ý," oslovil ho opäť a to nemenej étericky, "N e - v z d á - v a j . . . s a - a - a !"

"Ale toto je hrozne stupídna fanfiction, ja to už prosto nevydržím! Ako si istí jedinci vôbec dovoľujú takto przdiť diela tých geniálnych autorov?!" ledva zo seba dostal Chris(tina)/Harry/Édo.

"A - b y . . . m a l i - i - i - i . . . g l o - s á - á - á - t o r - k y - y -y -y -y . . . č o - o - o - o . . . r o - o - o - o - o - b i - i - i - i - i - i - i - ť ! S m i e c h . . . j e - e - e - e . . . z d r a - a - a - a - v ý - ý - ý - ý . . ."

"Ale tieto ploty sú také choré! Doteraz napríklad netuším, aké je to moje "veľké poslanie" spomínané hneď v úvode, a myslím si, že sa to nikdy ani nedozviem! Pretože autorka to asi odbila len tým, že je prosto veľké..." agonické kŕče neprestávali, "A vieš, aké je to deprimujúce nevedieť, či môj život vôbec má dáky zmysel?"

"T á - á - á - k . . . t y - y - y - y - y . . . n e - e - e - e - e - v i e - e - e - š . . . a - a - a - k é - é - é . . . j e - e - e - e . . . t v o - o - o - o - o - o - j e - e - e - e . . . p o - o - o - o - s l a - a - a - a - a - n i e - e - e - e - e ?"

"To teda neviem!" odvrkol Chris(tina)/Harry/Édo netaktne, "A prestaň používať ten priblblý prízvuk či čo to vlastne má byť!"

"Och, pardon," odkašlal si dotyčný, "Myslel som si, že to vyznie patrične vznešene..."

"To ti teda nevyšlo," vravel pohľad zomierajúceho mladíka.

Daný Starší si ešte aj teraz nedokázal nevšimnúť, aký je nádherný! Tá jeho snehobiela pokožka bez jedinej vyrážky, hladká ako mramor a istotne i rovnako studená na dotyk (mal nutkanie dotknúť sa). Tá dokonalá postava s vyrysovanými svalmi, tie jemné vlasy toho najkrajšieho medového odtieňu, tie oči - také hlboké a karamelové! Kam sa na neho hrabali grécki bohovia? Kam sa na neho hrabali tie bezchybné antické sochy? On bol dokonalejší ako tá najdokonalejšia kalokagatia! I tá jeho sladká vôňa! I ten jeho sladký dych, každé jeho sladké slovo...

"Kurva, tak povieš mi to už?!" prerušil Staršieho pomaly už úchylné (toto predsa nie je žiaden slash, kiš-kiš, bé-bé!) myšlienky jeho hnev.

"T v o - j í - í - í - m . . . p o - s l a - n í - í - í m . . . j e . . . š í - í - í - í - í - í - r i - ť . . . m i e r . . . a . . . l á - á - á - á - á - á - s k u - u - u - u . . ."

Chris(tina)/Harry/Édo po ňom šlahol vražedným pohľadom, ktorému sa Starší ledva stihol vyhnúť. "Tvojim poslaním je šíriť lásku!" zopakoval a tento raz už normálne.

Chlapec sa prestal zvierať na zemi v agonických kŕčoch a posadil sa. Povytiahol obočie.

"Stal si sa Harrym Potterom, aby si šíril lásku k čítaniu!" vysvetľoval Starší oduševnene, "Stal si sa Edwardom Cullenom, aby si šíril lásku..." a hoci mu akosi dochádzali logické vysvetlenia, čochvíľu sa vynašiel: "k Isabelle Swanovej! A čoskoro sa staneš Narutom, aby si šíril lásku k anime, hoc aj len takú povrchnú! A potom by si sa napríklad mohol stať..."

Chlapec stále sedel na zemi a na jeho tvári sedel maximálne nechápavý výraz. A Starší len bľabotal, bľabotal, vymenoval mu snáď polovicu knižných, seriálových či anime postáv...

"A čo ak žiadnu lásku šíriť nechcem?!" protestoval aktuálne Édo.

"Tak budeš! A bodka!"

No kým aktuálne Édo začal šíriť lásku k bojovému umeniu ninja a blonďatým pakom, ktorý si tvrdo idú za svojou láskou k bojovému umeniu ninja, hoc sú i blonďatými pakami, porušil svoj vegetariánsky životný štýl a vycucal autorku tejto fanfiction, nech mu to upírstvo na niečo aj je... A preto daná autorka tento úžasný príbeh už nikdy nedopísala a tým pádom musí Chris(tina)/Harry/Édo šíriť lásku až na veky vekov! Preto vedzte, že nech čítate akúkoľvek knihu, pozeráte akýkoľvek film či seriál, nikdy nemôžete vedieť, či hlavný hrdina nie je náhodou práve on(a). Na vašom mieste by som sa pre istotu spýtala i vašej matky, či si je skutočne istá, že je vašou matkou a nikým iným, pretože sa pokojne môže stať, že ide len o Chris(tinu)/Harryho/Éda/Naruta/atď., ktorý(á) aktuálne šíri lásku práve k vám...



1 komentár:

  1. STARÉ KOMENTÁRE:

    1 Mája | Web | 25. srpna 2009 v 19:23
    Páni, nemám slov. Vážně skvělý! Mnohem lepší, než předchozí autorčiny bludy [smile] Jen bych měla zjistit jestli se Chris(tina)/Harry/Éda/Naruto/atd nenaklonovali a nežijí někde poblíž. [smile]

    Proč nešíří lásku ke glosátorkám/rům? :-? Možná jednou [smile]

    PS: Doufám, že nepřestaneš glosovat! Těším se na další tvoje dílo [smile]

    2 Ayamee | E-mail | Web | 25. srpna 2009 v 20:31
    [1]: Prečo nešíri lásku ku glosátorom/glosátorkám... ? To je tá otázka! [smile] [smile] :-P

    Dík za podporu a tak tak, pozor na neho [smile]!!

    3 Crazy | 25. srpna 2009 v 23:13
    Bože xD Ty si blázon, takú blbosť vymyslieť [smile] Čistá paródia toto...[smile][smile] Ale prečo práve twilight? Prečo? Prečo sa zmenil na Eda? Prečo?

    Ok, chápem, že je to len vymyslené, ale nenávidím twilight vo fanfiction niekoľkonásobne viac, ako ty nenávidíš HP ff...

    Ináč sranda [smile] Btw, pridáš to tamto, čo sme glosli dnes? Alebo až zajtra? [smile]

    4 Ayamee | E-mail | Web | 26. srpna 2009 v 1:55
    [3]: Prečo Édo? Lebo to je aktuálny fenomén, tak som prosto neodolala [smile]. A to sa mýliš - ja nenávidím FF všeobecne, nie konkrétne FF k HP [smile]!

    A glosa až zajtra? Mám to nahodené na blog (tj. že som to vyfarbila nanovo a snáď dôkladne, pretože mne to pôvodne tie farby aj vzalo, ale ako som dala uložiť, tak boli fuč a musela som to nahodiť vlastnoručne...), chýba mi len úvod typu: Crazy je modrá, ja som, ako inak, oranžová, ale... Keď ja som natrafila na jednu paráda knižku od Meg Cabotovej a to v Lacnej knihe, čiže ma vyšla na cca 2 euri!! A tak si čítam ako šialená, hoci je to, viac-menej, detektívka a ak ja niečo fakt že nemusím, tak je to fanfiction a detektívky... Ale toto je Cabotová! A bol tam sex! Mucheeeeeeeeeeeeeeee! Idem už spať alebo si prečítam aspoň ešte jednu kapču ;-!. Zajtra hodím tú glosu, hneď ako vstanem [smile]. Čestné pionierske (ale ako Heather (hlavná hrdinka tej knižky) pred chvíľou povedala, keď podobne prisahala (hoci v NY nie sú pionieri, ale skauti), keďže nie sme pionierky/skautky, tak sa to sotva počíta... [smile] [smile] :-P)

    5 Crazy | 26. srpna 2009 v 8:46
    Aha, tak prepáč :-P Dobre, ale keď má človek spisovateľský blok a nemôže písať nič iné ako ff (a glosovať), tak čo má robiť??.. Ale niektoré ff sú fakt dobré, tí autori by mohli napísať aj dobré originálne, lenže hp ff je jednoduchšie, lebo tam už za teba všetky charaktery a celý svet vymyslela Rowlingová...

    Tak teda kedy to pridáš?? Nemôžem sa dočkať, aby som to videl! A vtej knihe čo je dáky twincest, že sa od toho nemôžeš odtrhnúť? [smile] Ehm....som zvedavá, kedy teda vstaneš... Ale aj tak nerozumiem, prečo ti tie farby blog nezobral, keď mne glosu vezme a nič neupravujem (t.j. nechce sa mi)...

    6 Ayamee | E-mail | Web | 26. srpna 2009 v 21:30
    [5]: Jednoduchšie, jednoduchšie... Veď ja nie som absolútne proti FF, aj také si počítam (napr. istý Denník mary sue, to mám inak od teba [smile]), len miestami fakt nechápem, prečo si to tí autori tak zjednodušujú, keď sú takí dobrí, že by si mohli všetky charaktery i svet vymyslieť i sami/y!

    Hehe, sry, ja som dnes maľovala! Normálne vlastnoručne som si vymaľovala jednu stenu v izbe (a tak to potom aj vyzerá [smile]!), čiže na nič nezvýšil čas (až na to čítanie, teda, a nie nejde o žiaden twincest, je to Cabotová!)... Hneď to idem zverejniť (a stále nem chápem, prečo to potom mne nevzalo...) [smile] [smile] :-P

    OdpovedaťOdstrániť

Čo si nám želáš oznámiť?