utorok 23. marca 2010

Totálne ťažké časy pre nejednu glosátorku (koniec)


Za 2 minúty, 18 sekúnd a 65 stotín bol naspäť, odstopovala som si to na svojich náramkových slnečných hodinkách a požiadal ma, aby som ho nasledovala. Vstúpili sme do miestnosti, kde boli 3 (zabilo by ju, keby to písala slovom a nie číslom? počkať, vlastne asi áno, keď tak šetrí už na čiarkach...) tróny. Na nich sedeli 3 upíri. Prostredný musel zavyť ako smutné štena (aj keď zavýjanie je pre upíra veľmi nedôstojné - veď viete, aký je ich názor na vlkolakov) (viem, videla som Underworld! Prvú aj druhú časť!) (to neviem, či sa ráta, nie je to Twilight a to, čo nie je Twilight...) (pravdaže sa to ráta, to je všeobecne známe, že upíri nemajú radi vlkodlakov a naopak! keby Meyerová pokazila i tento vzťah, napíšem jej list), aby som si ho vôbec všimla - bol taký drobný, že sa vo svojom tróne priam strácal a pri tom bol z nich zjavne najhla(v)dnejší. Prišla som do stredu miestnosti a on začal hovoriť: "Vítam Ťa tu, v mojom liste, teda meste. Ako vidím, ani sa nebojíš. Veľmi ma prekvapila tvoja reakcia (aká reakcia? Bella dáko reagovala? na čo? a kedy?) (my, obyčajní smrteľníci, sme to nemohli postrehnúť - možno až sa staneš elfkou a ja hobitom). A aby som nezabudol, len tak, báj d vej, ja som Aro," prešibane na ňu žmurkol a potom už dodal otráveným hlasom: "toto je Caius a toto Marcus." Postupne ukázal na jednotlivých upírov. "Pardón, myslel som Gayus," úchylne za zasmial Aro a tento raz žmurkol na tajného milenca po jeho boku. Vyzeral, akoby mu v hlave prebehli myšlienky na trojku.
 
Aj ja som sa predstavila, taktiež už nemysliac na nič iné ako na trojku: "Dobrý deň. Ja som Bella, znamená to "krásna", ale oslovovať ma môžete napríklad Bé. Alebo Blé. Prípadne Blé Blé. Je to pravda, nebojím sa, pretože som žila už s upírmi."

Prekvapila ho moja odpoveď. To som čakala. Schopnosť intuície sa mi prítomnosťou upírov vracia.

"A smiem vedieť s akými upírmi?"

"Cullenoví." Odpovedala som mu chladným hlasom - pre istotu som predtým prehltla zopár kociek ľadu, nech zniem väčšmi vážne. Avšak v skutočnosti to znelo skôr komicky. Mal by byť zo mňa šašo.

"A čo Ťa sem privádza?"

"Po pravde, prišla som poprosiť o azyl."

"Azyl? Sem, kde sú upíri?" Aro bol zjavne nešťastný z jej nedostatočnej mozgovej kapacity, ale samotná Bella si to nevšimla.

"Áno. Totiž, nemám kde íst. Som tehotná." Ani môjho otca nezaujímam. Vôbec som sa s ním nerozprávala, ale viem to. Nikdy som ho nezaujímala.

"Tehotná? A to sem prídeš len preto?"

"Nie, ja nie som tehotná, som tehotá s človekom, ale s upírom."

"Má v tom prsty jeden s (držte ma, lebo tú autorku zavraždím *nepríčetný výraz a už vyťahuje svoj nový vejár - japonský bojový, železný, prosto veľmi nebezpečný tessen*) (amen) Cullenových?"

("MAL v tom prsty jeden z Cullenových," nahnevane ho opravila Bella. (trochu perverzná oprava *tvári sa nevinne* Aya, nemala by si to označiť ako od 18? XDD) (oh máj gád, teraz mi to došlo - dúfam, že je to len pokročilou nočnou dobou a nezačínam sprostieť ako táto Bella *je zo seba zdesená*! kvôli tebe budem musieť ešte zaškrtnúť políčko "blog obsahuje eroticky zaměřený obsah"!) (nooo *tvári sa nevinne* Ty anjelik!) (*tvári sa ešte nevinnejšie*))
 
"Áno."

"Ktorý pes ti to spravil? Ja ako pán ho potrestám! Hneď ho pošlem do búdy a nenasypem mu do misky ani granule!"

"Edward Cullen. Veď nevidíte, že neviem používať interpunkciu? To mám od neho. A vraj je dokonalý, pch!"
 
"Hmm. Zaujímavé, takto zrušiť interpunkciu. Ale uvedomuješ si, že tu si v nebezpečí? My ťa naučíme používať interpunkciu! (Aya, nevrav že veríš v zázraky!) (nekaz mi radosť, ja dúfam, pevne verím, že sa tej interpunkcie na správnom mieste raz dočkám!) A čo budeš potom robiť - interpunkcia ti sprehádže všetky priority! A to ani nevravím o tom, keď sa TO narodí? Bude TO vedieť používať interpunkciu alebo nie? To sú vážne otázky!"

"Rozhodla som sa, že sa k Vám pridám. Mám schopnosť."

Arovi sa rozžiarili oči ako dva reflektory. Doslova žiaril ako malé dieťa alebo ako americký vianočný stromček plný ligotavých ozdôb a farebných svetielok. (XDDDD)

"A akú máš schopnosť?"

"No, keď som žila s nimi, tak Edward mi nevedel čítať myšlienky, Alice v krajine zázrakov nevidela moju budúcnosť a Jasper necítil moje emócie." Vymýšľala si Bella. Teda, Edward skutočne nevedel čítať jej myšlienky, ale to bolo iba preto, lebo Bella jednoducho nemyslela - nebolo čo čítať. Alice jej budúcnosť videla a Jasperova schopnosť na ňu tiež úcinkovala, čo vedia všetci, čo čítali Twilight (preto dúfala, že Aro Twilight nečítal). Ale ona túžila po tom "azyle" - to slovo sa jej tak páčilo! (nech už znamenalo čokoľvek) -, "Myslím, že môžem blokovať schopnosti." Hoci nešťastným omylom som si zablokovala i tie svoje.

Aro na mňa čumel ako pero z gauča (p-pero z gauča?! *šialene sa ovievam svojim vejárom*) (určite ťa irituje, že autorka zabudla dĺžeň na "e", všakže?) (*pervert fejs*; ale väčšmi ma dostalo to, že som si to nevedela predstaviť, tak som svoje pero (bez dlhého "e") zabodla do svojho gauča a i tak som nepochopila, čo to bolo za prirovnanie, akurát mám teraz pototo gauč i pero (bez dlhého "e"), potom mi prikázal, aby som k nemu pristúpila a natiahla ruku. Priložil si ju k svojmu... chichi, nechcem byť vulgárna... "To je fascinujúce. Priam excelentné. Dobré. Ešte, ešte, ešte!" vykríkol samou slasťou. Zdalo sa mi, že týmto som jeho vstupným testom úspešne prešla a skutočne: "Budeš tu u nás bývať, ale sľúbiš mi, že sa staneš jednou z nás!?" zaznelo z jeho úst po tom, čo upokojil vzdychy. (Si si istá, že to bude mojím pričinením, ak budeš musieť zaškrtnúť políčko "blog obsahuje eroticky zaměřený obsah"?)

"Áno, sľubujem."

Dali mi izbu s výhľadom na mesto s veľkým oknom (zasa totálne opačne - najprv snáď okno, potom príde výhľad z neho!).

Ubehli 4 mesiace a mne sa narodila malá dcérka. Ja som sa stala upírkov (*ovieva sa čoraz intenzívnejšie a intenzívnejšie*) (....................... kľud) tak, ako som Arovi sľúbila. (Čože? Počkať! toto je všetko, čo nám autorka povie k premene? "Stala som sa upírkou"?!) (oprava: upírkov, Aya, upírkov - na druhej strane, to je skvelý námet na názov mesta, kde žijú malé upírčatá… Upírkov… alebo Upírkovo!) (*záchvat rehotu*) Veľmi sa čudoval, že môžem byť tak blízko pri mojej dcérke. Proste som sa vždy skontrolovala v zrkadle, aby som na tvári nemala dcérkinu krv, takže som mohla po západe slnka vychádzať bez sprievodu, ale niekedy išiel niekto so mnou niekam. Do oka som si padla s milou babou menom Jane (Jane a milá? milá?! veď tá autorka ten Twilight snáď ani nečítala!) (prekvapuje ťa to?) (ehm, vlastne ani nie...) a ešte s jednou, tá sa volala Heidi Klum. Ona vozila ľudí na svojom ferrari ako potravu pre holuby na námestí, ale ja som si vybrala sa stravovať zvieracou krvou. Potkany sú veľká delikatesa. Ľudia mi nevoňali ako Adidas Tropical Passion, teda tak lákavo a Volturiovci boli veľmi milí a takmer vôbec neboli proti môjmu vegetariánstvu. Vlastne mierne aj boli, ale Ignorovala som ich. Vo Volterre som dlho nevydržalo. Medzitým som zmenilo pohlavie. Potom ako sa dcérka narodila, dala som jej meno Jasmína (a skôr, než autorke zabodnem do hrude svoj bojový vejár, objasní mi niekto už konečne, prečo by Američania dávali svojim deťom poslovenčené mená, keď už i na Slovensku používame mená anglické?) (Ja-jas… urážka basgitaristu Versailles!) (vyhlásme jej vojnu! zažalujme ju za urážku na cti každého slova, ktoré v tejto poviedke použila!). Bola na pol upír a na pol človek. Bola výnimočna - používala interpunkciu, ale iba občas, a myslieť myslela tiež iba občas. Aro sa stal jej strýkom, (ako aj) Caius, vlastne Gayus, tetou, a Markus (čože?! čože?! prečo by? panebože! *v návale zlosti som sa omylom napichla na vlastný vejár a ak budem mať štastie, vykrvácam ešte skôr, ako toto skončí!*) (sú to totiž jediné vystupujúce postavy mimo Eda a Alice v krajine zázrakov - chceš, aby autorka predstavila viacej postáv? Majku, vlastne Majka nechcela, pardon, nechcelo, lebo by sa za neho hanbila) (chcela si povedať "hanbilo"...) - Najviac som mala rada Marcusa.

PO 10 ROKOCH 
(keď robíme také skoky, myslíš, že ďalšou časťou by bol Bellin pohreb?) (bohužiaľ asi nie, zabime ju samy! *diabolský úškrn*)

Odišla som z Volterry. Vyskočila som na náhodné lietadlo, kufor pod jednu pazuchu, dcéra pod druhú. Nasťahovala som sa do mesta Anchorage. Bolo podobné ako Forks. Slnko tam raz za čas vykuklo. Pre nás to bolo vyhovujúce. Jasumínikakao (*zabodla si vejár ešte hlbšie do hrude*) (musela som to upraviť, aby to viac neurážalo ľudí takou prezývkou alebo menom) (díky, ono to totiž urážalo i mňa *šťastne si vytrhla vejár z hrude*) rýchlo vyrástala a vyráááástala až nedovyráááááááááááááááááááááááástala. Nestačila som jej kupovať ani oblečenie. V obchodoch sme boli stále. Aj sme tam spávali.

S malou Jasumínikakaou sme sa vybrali trochu ponakupovať. Skrátka sme zo seba zhodili tú biednu deku, spravili asi dva kroky a vyšli hore eskalátormi. Milovali sme oblčenie (*záchvat smiechu* - vraj "oblčenie"!). Niekedy mi to pripomenulo Alice v krajine zázrakov. Ach jaj, tak mi chýba celá ich rodina ani nie. Keď sme prišli do obchodného centra, vytiahla som kočik (kočík pre desaťročné decko? takú matku by som teda nechcela, aká hanba pre Jasumínikakao!) s (tuším sa poberiem na hodinu tessenjutsu - bude to istotne zábavnejšie a aspoň sa naučím účinnejšie používať svoj smrtonosný vejár voči nepoučiteľným autorkám!) (amen č.3) kufra a posadila doň malú Jasumínikakaou. Potom som kufor zavrela, ale opatrne, aby som Jasumínikakae v ňom sediacej náhodou neublížila. Raz sa mi to stalo, že som ju nevybrala celý týždeň, lebo som na ňu zabudla, to boli potom opletačky so sociálkou, keď sa na to prišlo! Dneska sme mali obidve dobré nálady - Jasumínikakae sa v kufri vždy páčilo a ja som mohla nerušene nakupovať (Ayuš, oprav sa XDD) (neupozorňuj na moje chyby z nepozornosti takto verejne, pozerala som pri tom Bleach na Animaxe *angelface* a okrem toho, ja tu nevyťahujem všetky tie čiarky, ktoré som ti opravila, to si mohla i ty nenápadne zrušiť túto moju drobnú chybku! ^___^) (ale i tak som našla čiarku v mojich slovách, na ktorú si zabudla XD Čiarky sú nepriateľ ľudstva!). Zavítali sme do prvého obchodu a začali vyberať oblečenie. Ako som rozmýšľala, či so to (práve som s hrôzou zistila, že tá Bella je dáka japonská - "soto" je reálne japonské slovíčko -, čím neuráža iba samotných Japoncov, ale i mňa, ako silného vyznávača japanofilistickej viery!) (no vážne, vieš, že aj mňa to "soto" pri pohľade na to napadlo?) kúpim, udrel si to do mňa veľmi známy pach. Fuj! Zvraštila som nos. Ten pach patril tej najkrajšej osobe - to, že ste krásny ešte neznamená, že nemôžete zapáchať. Otočila som sa a zbadala ho. Upieral pohľad na mňa.

Začal sa približovať. Prišiel pri mňa a zašepkal: "Bella?" a ja na oplátku.

"Edward?"

"Čo tu robíš?"

"Predsa nakupujem, nevidíš?" a ukázala som na hromádku oblečenia. (*znudene sa ovievam vejárom*)

Všimol si malé dieťa v kočíku a pozrel pohľadne (tento mäkčeň navyše nahrádza všetku doteraz vynechávanú diakritiku) na mňa. A potom povedal: "A kto je toto?"

"To je Jasumínikakao. Nevedela som sa rozhodnúť nad menom - či slovenské, či čínske, či anglické, preto som to posplietala všetko!" hrdo som poznamenala.

Ukázala som na malé malilinké piťavé dievčatko.

Ono vzdichlo, čo v preklade znamená vzdychlo si, zdvihnúc hlavu, a pozrelo sa na svojho otca. No keby on vedel, že je to je ho vis tka dcérka. Opäť pozrel na mňa skúmavým pohľadom či som to fakt ja, krásna labuť, alebo niekto iný - škaredá kačka napríklad, a ja som povytiahla obočie a opýtala som sa ho: "Čo je?"

"Len nič, vôbec si sa nezmenila. Vidím len prvé vrásky."

Pristúpila som bližšie priňho (Aya, zase potrebujem preklad) ("priňho" je slovo pochádzajúce z nekvalitnej fanfictionáčštiny, hoci korene má až v twilighťáčštine; je to kombinácia výrazov "princ", "piraňa", "preňho" "ňhoňa", "ho" a "ring", preto je jeho význam vlastne nejasný; pre definíciu slova "ňhoňa" pozri výraz "priňho") (aha, ďakujem *tvári sa nadmieru zmätene*) a zašepkala mu: "Moc sa ti nepodarilo (ma) ochrániť. HANBA TI! Ako vidíš, máme veľa vecí spoločné," dodala som, keď som sa ukľudnila. Odtiahla som sa a ukázala na malú spoluhlásku "n", malú samohlásku "a", ktoré tu pobehovali, že on(a)i patria do toho spoločného, vlastnej spoločnej abecedy. V také idylické stretnutie po rokoch som ani nedúfala, jéj! Možno čoskoro poskladáme tú abecedu celú a potom si môžeme zahrať scrabble!

Nakoniec sa Edward dozvedel, že ma dcérku Jasumínikakaou a po jeho odchode som zistila, že som tehotná (opäť to prehodila! najprv zistila, že bola tehotná, potom sa jej narodila Jasumínikakaa, preboha!) (Bella je štetka, zase raz otehotnela! Edward zase raz odišiel a celý príbeh sa opakuje, ale neboj sa, ten už neglosujeme) (uf! *vydýchla si*). Povedala som mu aj o Volterre. Divoko vrčal (*divoko máva svojim tessenom*). Nakoniec sa vrátil a ostali sme spolu (ostali) a vychovávali Jasumínikakaou a Šalviopaločaja (zabudla si na to druhé dieťa - a keď je prvé kombináciou "jasmínu", "míny" a "kakaa", druhé môže byť pre zmenu kombináciou "šalvie", "samopalu" a "čaju", no nie?) (áno, to znie, akoby to meno bolo od Eda a Belly), ale už to nebolo to, čo bolo pred tými mnohými rokmi.

Nakoniec sme sa spolu dostali až na koniec tejto nezmyselnej poviedky, ale už to nebolo to, čo predtým - moje psyché je navždy porušené... A mňa moje psyché navždy opustilo, vraj nebude tolerovať toľký smiech, ale ja nie a nie prestať. Táto poviedka bola veľkou kapitolou v mojom živote. Vďaka bohu som práve prevrátila jej poslednú stranu! A nebolo by predsa len lepšie, keby to končilo tým Belliným pohrebom?

"A ich (bohužiaľ, už len bývalí) susedia žili štastne, až kým nepomreli."


pôvodná autorka: Twilight Mária
glosátorky: Ayamee & Myzarey

 článok pripravila: Ayamee



1 komentár:

  1. STARÉ KOMENTÁRE:

    1 Crazy | 6. září 2009 v 11:40
    Bože!! [smile] Tá poviedka bola čím ďalej, tým horšia a vaša glosa čím ďalej, tým lepšia! [smile] Nemohla som z toho...to čo bolo za výplod?! Kto povedal tomu dievčaťu, že vie písať? A prečo si, preboha, neprečítala knihy predtým, ako sa rozhodla o nich písať ff?!

    Koniec. Je po mne. Toto URČITE musel byť vtip.

    2 StandyB | Web | 6. září 2009 v 13:47
    to je koniec?...som sklamana [smile]...cakala som ze este pride Alice z krajiny zazrakov a povie: "Ja som vedela Bella, ze mas rada oblecenie." [smile]DD

    inak sa mi najviac pacilo ze oslovujte ma bé...alebo blé,blé xDDDDDDDDDDDDD
    a este pochvala za zablokovanie vlastnych myslienok [smile][smile]

    3 Mája | Web | 7. září 2009 v 15:09
    Konečně konec :-x Zajímalo by mě jaký psychopat(krom glosátorek)by to dobrovolně četl...

    [1]: Nejspíš se jednou ráno vzbudila, sedla ke kompu a řekla si, že umí skvěle písat a začala cvakat písmenka do klávesnice. Bohužel výsledek není jen před námi, ale chudák internet, co ten už musel zažít...

    4 Ayamee | E-mail | Web | 7. září 2009 v 22:53
    [1]: Hm, ja som si myslela, že to ani nebudeš čítať... Nevravela si, že nemáš rada FF na Twilight? A toto je dokonca zlé FF na Twilight, čiže... Dík za pochvalu glosy [smile]

    [2]: Jééé, Standy, aký krásny koniec si vymyslela, loool [smile] [smile] :-P!

    [3]: Táto autorka nemá až tak veľa čitateľov a ani sa nečudujem [smile]... Inak, toto bolo fakt vyslovene zlé dielo - nebolo to ani len také hlúpe, aby to bolo už vtipné, bolo to prosto a jednoducho... desné! Ale s glosátorskými poznámkami sa to stáva čitateľnejším, no nie [smile]? Aspoň o kvapôčku [smile].

    5 Mája | Web | 11. září 2009 v 11:25
    [4]: Samozřejmě, že glosy tomu hodně pomůžou!!! Bez nich by to nemělo žádné čtenáře!

    6 Ayamee | E-mail | Web | 13. září 2009 v 22:55
    [5]: Hai, hai *odušu prikyvuje*

    7 K | Web | 5. ledna 2010 v 13:57
    Pri každej zmienke o Jasumínikakae som prestávala dýchať. Geniálne. Rovnako ako samotné dielo, ktoré sa zrejme malo stať písanou formou antraxu v našich končinách.

    8 Ayamee | E-mail | Web | 13. ledna 2010 v 1:38
    [7]: Písomná forma antraxu. Krásne prirovnanie [smile]

    9 tina-chan | 13. ledna 2010 v 19:42
    okrem toho, ze by fakt bodlo zaskrtnut ten eroticky obsah na blogu,... umenie AYA-chan a Myz-chan!
    jednoducho umenie, bo aby ste z hentakej poviedky (snazila som sa to citat najprv bez glosov a az potom s nimi, i ked, asi v tretine som to vzdala) sa vam podarilo urobit uzasne, vtipne, celkom i pointne dielo!!!
    to chce dalsie twilight zglosovane!!!

    10 Ayamee | E-mail | Web | 11. února 2010 v 21:57
    [9]: Už máme rozglosované tri poviedky, len Myzu-chan nestíha, lebo maturuje [smile]. za poklonu dík [smile]

    OdpovedaťOdstrániť

Čo si nám želáš oznámiť?