pondelok 22. marca 2010

Totálne ťažké časy pre nejednu glosátorku (začiatok)


Totálne Ťažké časy pre nejednu glosátorku


Po škole má Edward stoosemnáste narodeniny a pri tejto príležitosti ma zobral k nim domov. Niečo sa zákonne stane, pretože autorka si nevie vybrať, či používať prítomný alebo minulý čas (Ja si skôr myslím, že Bella získala schopnosť predpovedania - tak často sa vešia po Edovi, až mu začala brať energiu, a tak sa stala psychickou upírkou… Čo mi to pripomína? Aha, pijavice!) a výsledný efekt je nejaký čudný. Taký nedočkavý. Musím sa ho na to spýtať: "Edward, čo sa deje." Pre istotu ešte nepoužívam otáznik. "Od vtedy, ako sme odišli zo školy, si čudný. Deje sa niečo?" Zopakujem pre istotu ešte raz - sto osemnástka je úctyhodný vek, čo ak je už nahluchlý? (Aya, nepodceňuj Eda - na svoj vek je pomerne zachovalý - vieš, mali by sme sa spýtať, čo používa na pleť, nemáš telefónne číslo?) (Prosím ťa, on používa klasický trblietavý púder - asi aj s flitrami, veď vieš, ako sa leskne na slnku -, tak načo naňho míňať kredit?)

"Nie, Bella. Len sa teším na dnešnú noc."

Nestihla som ani sa zorientovať a už sme boli u neho v izbe (wow, to sa autorke podarilo - ani ja som sa nestihla zorientovať v tom nečakanom posune v deji!). Bol tam stôl a na ňom tanier pre jedného, ale dve stoličky okolo (vie mi niekto vysvetliť, ako sa rozmiestnia dve stoličky dokola?) (autorka je zrejme blond; nič proti blondínam! XD). Predsa niečo chystá.

"To si nemusel, Edward. Je to krásne." Otočila som sa k nemu a jemne som ho pobozkala na ústa. Striaslo ma od tej chladnosti, ale nedala som na sebe nič vedieť - ešte by sa mohlo stať, že z dnešnej noci nebude nič. A to sa na to teším už celé tri knihy! Sadla som si za stôl a čakala, kým Edward donese (vraj 'donese'! tá Bella je ale 'sedlák'!) (ona má tú predpovedaciu schopnosť, ona vedela že to Edo donese, né?) (samozrejme, že vedela - veď je dáka SyBella, teda Sybila...) jedlo.

Keď som sa najedla, pozrela som na Ewarda. V očiach mu bolo vidieť lásku, túžbu. Nestihla som reagovať (ona pri ňom dáko všeobecne nestíha, no nie?) a už som bola v jeho náruči a pokladal nás - najprv totižto chytil a položil na posteľ sám seba, potom chytil a položil i mňa - na posteľ. Nevydržala som a vášnivo som ho začala bozkávať. Ani on nemal zábrany, aj keď sám vedel, že mi môže ublížiť. Bolo mu to však jedno. Keby ma zabil - čo by sa pokojne mohlo stať, veď viete, aký je silný -, nič také by sa vlastne nedialo. Edward mohol byť pokojne i nekrofilom, technicky vzaté bol totiž už sto rokov mŕtvy a riadne nadržaný. (Bŕ, nie som priveľmi nechutná?)

Milovali sme sa celú noc (vážne? a kedy? akosi som to prehliadla! - ts, ts, ts, tak Meyerová to naťahuje cez tri knihy a táto žena to odbije jednou takmer holou vetou!) (ten sex bol tak nudný a nezaujímavý, že sa toho radšej rýchlo zbavila) (ale skutočne bol Edov prvý a takúto významnú udalosť odbila jednou vetou?).


Lenže potom sa stalo niečo, čo som od neho čakala, že to raz spraví. To tá schopnosť predpovedať.

"Bella, odchádzame." Nerozumela som tím (*plačem, úprimne plačem, keď toto vidím*) (Aya, aj ja, aj ja. Ale tvárme sa, že autorka mala na mysli "tímu slovám", to neznie tak zle - napokon, toto píše akože Bella a tá je trochu pozaostalejšia) slovám - vždy, keď bol Edward úprimný, radšej prešiel do mongolčiny.

"Edward, to si robíš srandu. Že?" Opýtala som sa ho a zdvihla som sa z postele. Ja som vedela, že to povie! Nestačím mu

"Nie, Bella. Nie som pre teba dobrý, veď ani neviem používať čiarky, a to už nehovorím o tvojom bezpečí - veď ich už prestávaš používať i ty. Sex je ďalšou vecou. Za mojich stoosemnásť rokov som ešte nenašiel dievča, ktoré by bolo ochotné sa so mnou vyspať - a dnes, rovno na moje narodeniny… Nemôžem uveriť, že si mi toto spravila. Je mi to ľúto alebo aj nie, ale musím si to spraviť ešte raz sám."

Neverila som vlastným ušiam. Na nič som nečakala - zrazu som kašlala na to, že mi Edo sľúbil ešte jednu rýchlovku na rozlúčku - a rútila som si to do kúpelky. Tam som sa zrútila na zem, ale stratený mäkčeň som i tak nenašla. Zase to všetko pekné musí skončiť, zase sa mi musí zrútiť celý svet. Nevnímala som čas ani fakt, že sa rúti už i samotná kúpeľňa. Musela som tam dlho sedieť a čakať, kým sa nedorúti, aby ma náhodou nezavalili padajúce sutiny. Bez jeho sexy nechtov, skvele vytrhaného obočia, rozkošných malíčkov na nohách, nehovoriac o chutných prstoch, môj život i tak nemá zmysel. A tie chlpy, všetky tie jeho krásne chĺpky!

Ucítila som chladné ruky na ramene. Zľakla som sa.

Pozrela som sa k toto je (ale ešte predtým mi prišla na rozum kniha "Ako sa vyhýbať pravopisným chybám", ktorá zapadala prachom na poličke). Bola to Alice v krajine zázrakov. Utešovala ma, držiac padajúci plafón voľnou rukou. Asi som zomrela na následok dlhotrvajúceho neprekrvenia niektorých častí tela - a išla som do krajiny zázrakov.

"Bude to dobré, Bella, uvidíš."

"Nie, Alice v krajine zázrakov, nebude. Opúšťa ma, ako to môže byť dobré. Pokladala som Ťa (toto je poviedka alebo list?) za najlepšiu detskú priateľku, knihu o tebe poznám odpredu odzadu a ty mi nepomôžeš! Keby som len vedela, že ma takto (ma) všetci zradíte." Spustila som prúd slz, ktoré nechceli zastaviť. Časť sutín to vynieslo von. Ostala pri mne len Edwardova zubná kefka - stihla som ju zachytiť. Zastrčila som si ju do úst a opäť sa rozplakala. Ešte včera som mala Edwardove zuby vo svojich ústach, teraz mám len jeho zubnú kefku. (*záchvat smiechu*)

Alice v krajine zázrakov to už vzdala a to bez toho, aby sa o niečo vôbec pokúsila - od nedávna vyznávala skepticizmus a jej heslom bolo: "načo sa snažiť Bellu vôbec utišovať, keď to urevané decko plakať i tak neprestane a mňa z toho držania plafóna jednou, podotýkam iba jednou rukou, už i tak bolí celý člo... ehm, vlastne pardón, celý upír" - tak odišla.

Po dlhom čase som vyliezla von - trvalo mi dlho, kým som sa vyhrabala spod trosiek kúpeľne a tá voda mi tiež nerobila dobre. Pred dverami stál opretý Edward Elric. Fakt snívam. Môj najobľúbenejší alchymista! Taký milý malý mechanický - 3M! (*teraz pre zmenu sníva Aya*) (za to "malý" by ťa zniesol z povrchu zemského, Aya!) (ó máj gád, máš pravdu T___T! ale to si teraz budem musieť vymyslieť nové 3M!) Pozrela som sa na neho posledný krát (a ja poslednýkrát niekomu vysvetľujem, že prípona "-krát" sa píše spolu so slovom, nie oddelene ako napríklad "raz"...!) (vieš, je dobré, že to spomínaš, dnes mi to pomohlo na diktáte! XDD) (*preberá cenu za zásluhy, tváriac sa mimoriadne nafúkane*). Vbehla som do izby, zobrala veci a odišla naspäť do kúpelky. Obliekla som sa tam a rýchlo som vybehla s (ó máj gád, zabite ma niekto, nech sa viac nemusím pozerať na tieto chyby!) tým(oh)to dom(u)om (lepšie?) (och, ďakujem!). Čím skôr budem s (*spáchala seppuku, na náhrobný kameň jej napíšte nasledovný epitaf: "Zde leží jedna šílená glosátorka, co psaní měla ráda, no zemřela mladá, zabili ji ty šílené atrapy povídek"*) tadeto preč, tým lepšie (*vedľa nej sa zrazu zjavil druhý náhrobný kameň, tento raz s epitafom "Zde leží jedna šílená glosátorka, co psaní měla ráda, no zemřela mladá, zabila ji její neschopnost napravit chyby v atrapách povídek."*). Nikoho som nepozdravila. Ani moju obľúbenú papraď a dokonca ani pána poštára! Nevšímala som si ich. Proste som ich ignorovala, ako sa len dalo. CHÁPETE? I.G.N.O.R.O.V.A.L.A. SOM ICH! Hoci to bolo pomerne ťažké - viete, koľko tam je papradia? A nevšímaj si ho!

O 5 mesiacov neskôr 
(a to sa Bella naučila používať stroj času alebo sa autorke len nechce písať?) (Aya, ty nemáš žiadne pochopenie pre chúďa Bellu! Myslíš, že sa jej chcelo písať po takej traume, akej sme mohli byť svedkami vyššie?!) (a na moje city berie ohľad kto? myslíš, že po glosovaní tohto sa mi ešte niekedy bude chcieť seriózne písať?)

Nevedela som, čo sa so mnou deje. Chodila som celá zlámaná a nejako viac som pribrala. To bude asi tým, že sa prejedám. V McDonalde uviedli novinku - McFlurry Magnum... (*zasnený pohľad*)

Ale nebolo to tak, niečo nebolo v poriadku. Raz som bola v škole a z ničoho nič mi bolo zle. Rýchlo som utekala na toaletu. Cestou som sa však pošmykla na banánovej šupke a spadla na hlavu. A potom mi to došlo. Predsa som naposledy spala s E E Edwardom. Č Č Čo keď som s ním T T TEHOTNÁ?! Č Č Čo budem robiť? A A Aha! T T Takže možno za tým veľkým bruškom nebude McDonald overload! (fakticky - po piatich mesiacoch už zvykne byť niečo vidno) Nie je tu, aby ma ochránil pred nástrahami tam vonku. A banánové šupky sú tiež hrozba - alebo i nie, nebyť nich, tak sa za štyri mesiace čudujem, čo to zo mňa ide. Jedine miesto, kde môžem byť, je Volterra (wtf? a kde sú tie súvislosti? prečo by dobrovoľne liezla do jamy levovej? alebo ešte lepšia otázka - kde autorka potratila rozum, keď toto písala?) (nerieš, *povzdychla si* nerieš). Ale čo spravia, keď tam príde človek, ktorý nevie používať správne interpunkciu, medzi krvilačných upírov - a ako dôkaz toho, že nevie, sem ani nedám otáznik. Radšej ani nechcem vidieť ich reakcie (tak prečo tam vlastne lezieš, ty hlupák?!), ale za pokus to stojí (fakt nechápem, aký experiment to tá Bella plánuje...). Už nemám čo stratiť. Iba bábätko.

Pobalila som sa, ale pred tým (ako) som ešte napísala list Charliemu. Ak by ma zabili, aspoň vie, kde je moje telo. Potom ho môže hodiť *tomu-vlkodlakovi-kt.-je-do-nej-zamilovaný-neviem-meno*. (J A C O B ! B L A C K, predsa, Myzu-chan, JACOB BLACK, wrr! *vrčí ako... JACOB BLACK!*) (Aha! A myslela som si, že to bolo niečo na J, ale ta Jacob a Jasper, ja v tom rozdiel nevidím! Nemám rada ľudí s priezviskom Black.) (no dovoľ, ja úpenlivo pracujem na to, aby som raz bola tiež Blacková! *zasnívala sa*)

Zobrala som kľuče od auta a vyrazila som na letisko do Seatlu. Keď som tam prišla, auto som nechala na parkovisku a vydala sa objednať si letenku do Volterry.

Najbližší termín odletu bol o 3 hodiny. Kúpila som si letenku a čakala na lietadlo. (Sexu venovala jednu vetu, Charliemu dokonca súvetie a letisku takmer celý odstavec...) Ani neviem ako rýchlo to ubehlo (nemáva Bella dáke výpadky pamäte? nikdy nevie ako a zrazu je v tom - v Edovej izbe, v Edovej posteli, v tehotenstve...), ale už som sedela lietadle a odlietala som na proti (snáď "naproti", nie?!) svojej smrti.

Predsa ma niečo napadlo. (aj nám je to divné, Bella) Edward mi raz rozprával, že nejaký Aro zbiera upírov, ktorý majú schopnosti - mal zberateľský album, do ktorého si ich zakladal. A predsa aj ja môžem mať nejakú schopnosť. Že vraj mi nemohol čítať myšlienky. To je niečo nezaujímavé. Aspoň mám čo ponúknuť. (Logika to ale určite nie je - wtf je toto zasa za odôvodňovanie? prvá chyba: Aro zbieral (a podľa mňa ich vlastne ani doslovne nezbieral...) upírov. Upírov, opakujem! A Bella je človek! Druhá chyba: zvyšok tejto poviedky!) Z tuhého premýšľania (toto bolo tuhé premýšľanie?! tá veta "to je niečo nezaujímavé"?!) ma vytrhol kapitánov hlas, že už sme vo Volterre. Čo bolo pomerne divné, keďže Volterra nemá letisko. Teraz má čaká ťažký osud - zjavne budem musieť vyskočiť padákom. Vystúpila som z lietadla - trošku mi ho aj pribrzdili - a už som letela vzduchom ako tehotný vták a ani neviem ako (možno za to môže ten otras mozgu, ktorý som utrpela pri mimoriadne riskantnom pristávaní) a náhlila som i to cez celé letisko. Kašľala som na to, že to nemôžem, i na autobus, ktorý ma mal previesť cez i tak zomriem! Požičala som si Mercedes a rútila (čo má autorka s tým rútením sa?) som si to do centra Volterry.

Keď som prechádzala Volterskou bránou, zachvela som sa. Auto som zaparkovala na vzdialenom mieste. (Nie sú tieto dve vety dáko prehodené - najprv vliezla priamo do centra a potom zaparkovala veeeeľmi, ale veeeeeľmi ďaleko?) Vystúpila som a užívala si slniečko (dobrovoľne ide na smrť a užíva si slniečko - nie je dáka patetická? (poznámka: ako sa vlastne definuje patetickosť?) (neviem presne; keď sa na toto cudzie slovo pozrieš do Slovníka cudzích slov, musíš si pozrieť ďalšie cudzie slovo, aby si pochopila - gól je, keď ťa to pošle za ďalším cudzím slovom; veď je to SLOVNÍK CUDZÍCH SLOV!), ktoré ma hrialo na tvári posledný krát (ešte raz to autorka napíše zle a bude to poslednýkrát, čo niečo napísala, prisahám!). Prechádzala som námestím, popíjala piña coladu a kupovala suveníry, keď som zastavila (sa). V uličke som zbadala postavu. (Momeeent! Ona pristála na letisku, potom šla do centra, potom prešla volterskou bránou, auto zaparkovala na ďalekom mieste, prešla námestím - kt. zvyčajne býva v centre - a potom išla do uličky? To kde bolo to letisko, v susednom meste? Veď ona si kupovala letenku do Volterry! Ktorá asi fakt nemá letisko. Ona je ešte stále v tej krajine zázrakov, Aya, berieme to celé zle!) (krajina zázrakov podľa mňa nemá letisko (a Volterra v Twilighte takisto nie), čiže aj tak to vzala zle najmä samotná autorka) Otočila som sa a zamierila k nej, že ju pozdravím - zdalo sa mi, že je to Majka, moja spolužiačka zo základky. Tá postava stála na mieste a ani o milimeter sa nepohla. Určite to bol upír - páni, Majka bola upírom! Tá sa ale zmenila, čo sme sa nevideli.

Prišla som k tej postave a povedala som jej: "Viem, že ste upír a že je Vás viac. Rada by som sa porozprávala s vašimi pánmi." Povedala som mu to ako pánovmu psovi. A on sa na mňa oslnivo usmial, ako to len taký verný pes dokáže a podal mi packu, teda, pardon, ruku.

Jeho/jej - upírstvo nebolo to jediné, čo sa na Majke zmenilo, zrazu bola i obojpohlavná! - reakcia ma prekvapila. Prikázal mi, aby som ho nasledovala (Aha, mužský hlas! Z Majky je odrazu Majko). Po dlhej dobe sme prišli pri nejakú dieru.

Prvý skočil on a potom na mňa zakričal, aby som skočila, že ma chytí. Tak som naivne poslúchla, mary sue to majú v povahe. No Majko ma nechytil a ja som dopadla na tvrdú zem. Majko dostal záchvat smiechu nad mojim nosom zapichnutým v špine. Vôl jeden, už v škole som ho nemala rada! Išli sme dlhou a chladnou chodbou. Zrazu skáčeme v deji, aby sme sa ocitli v krásnej, prezdobenej miestnosti a uprostred nej bol pult. Stála tam žena. Musela byť ešte človek, pretože mala zelené oči. Upíri nemôžu mať zelené oči. (Aya, povedz mi, že táto veta je blbosť, lebo inak zatratím Twilight ešte viac - to akože upír nemôže mať zelené oči?) (palcové titulky hlásajú: Twilighťácky rasizmus voči zelenookým! - podľa mňa autorka tejto poviedky nemôže mať oči - ona snáď ani nevidela, čo píše! poznámka: skontrolovať, či Meyerovej upíri môžu mať zelené oči a v prípade, že sa zistí, že nie, povedať Myz-chan, že ÁNO!) (Ako, brala by som, že nemôžu mať zelené oči, ak by ich mali výhradne červené, ale už len Edward, jediný, kt. viem, ako vyzerá, nemá červené oči!). Nebola nadpozemský krásna. Nielenže nemôže byť upír, ale nemôže byť ani Twilight upír, ktorí sú iného druhu. Takého krajšieho... Vlastne buďme twilightovsky presný - NAJKRAJŠIEHO DRUHU! Všimla si ma a usmiala sa na mňa a ja som jej ho oplatila.

Postava lepšie známa ako Majka prehovorila: "Počkaj tu, hneď som naspäť." Bol to muž - Majka nebola obojpohlavná, ona bola už muž. Avšak túto drobnosť som si všimla, už keď mi postava prikázala, aby som ju nasledovala. Ja sa na idiota iba hrám. (a ide ti to viac ako dobre, ty prizaostalá Bella!) Mal celkom príjemný hlas a bolo v ňou mňou mňau počuť, ako zadržiava dych (dá sa v hlase počuť zadržiavaný dych?) (že "v ňou" T__T).


pôvodná autorka: Twilight Mária
glosátorky: Ayamee & Myzarey
 
článok pripravila: Ayamee




3 komentáre:

  1. STARÉ KOMENTÁRE:

    1 Crazy | 6. září 2009 v 11:27
    Spočiatku som to nechcela čítať, lebo ff twilightu neznášam, ale nakoniec som sa na to dala a som rada :-P Vážne vám to ide, smiala som sa skoro stále [smile]

    Mimochodom, Black bol aj Sirius, nemá to Meyerová odtiaľ? A čo sa týka toho ich sexu (*tu bude taký menší spiler*)...TU ho táto autorka rozhodne popísala viac, ako Meyerová v knihe [smile] Tá to totiž len odbila akousi "predohrou", a potom sa už len Bella ráno zobudila...a to je všetko. Nič. Nada.
    Hlavne, že o tom Bella snívala už od druhej knihy...

    2 Yamitsu | Web | 6. září 2009 v 11:53
    Crazy, to fakt? MUHEHEHE!!!!!
    Nie, vôbec nie som škodoradostná a ani ma trochu ma nepotešilo ďalšie fiasko Twilightu - tá jediná scéna, ktorá mohla stáť za to, tá JEDINÁ a ona to zabila tak? ROFL

    Sirius Black prišiel na um aj mne
    (vlastne preto som napísala že "nemám rada ľudí s priezviskom Black" XD), hmm, ale na druhej strane, Black nie je práve najnezvyčajnejšie priezvisko ...

    3 StandyB | Web | 6. září 2009 v 13:25
    preboha..povodne dielo je take kratke a vy ste ho roztiahli do obrovskych rozmerov...ale veta: to si robis srandu? to bola nadherna veta z celeho povodneho pribehu xDDD uznavam tento glos sa mi velmi ale velim paci xD rehoooot [smile]

    4 Crazy | 6. září 2009 v 14:18
    [2]: Jj, vieš ako som sa na to tešila, keď o tom toľko omielala? A nakoniec...akurát Bells mala modriny a Edo roztrhal vankúše, myslím... No ale nič moc [smile] Proste celú scénu odpísala ako nič.

    Náhodou, Siriusa aj Jacoba mám rada [smile] Určite je Jacob lepší ako Edo... [smile] A hej, Black, Smith...to sú také hrozne časté mená...teda aspoň pokiaľ ide o anglické priezviská [smile]

    5 StandyB | Web | 6. září 2009 v 15:20
    [4]: ja si musim tiez pichnut...Edo je ovela lepsi ako Jacob...ale uz mi tolko nepije krv ..ako na zaciatku...uz ho mam aj rada ale nikdy nebude lepsi ako edo [smile]

    6 Yamitsu | Web | 6. září 2009 v 15:34
    [3]: Ono to pôvodné dielko malo štyri strany a s mojou a Ayinou pomocou malo odrazu ... trinásť strán XDDD

    [4]: Modriny a roztrhané vankúše? Meyerová pripravila fans o poriadne sado-maso, lol XDDDDD
    Hmm, Siriusa som nikdy nemala rada a nechápala som celú tú obsesiu okolo neho, etoo ... a Jacoba nepoznám, absolútne, ale ja som milovník upírov, no ... ale filozofická otázka - môže byť Jacob fakt dobrá postava ak je zamilovaný do Belly? o___O

    7 Crazy | 6. září 2009 v 19:48
    [6]: Ja mám Siriusa rada ako postavu, nie akože bol nejaký casanova alebo čo [smile] Jacob je...tiež skvelá postava. Teda ten herec, čo ho hrá je fakt...ok[smile] Ale Jacob je mi sympatický, lebo je hrozne výbušný a nevzdáva sa... Takže tak[smile]
    Ale lepšia je otázka, či môže byť dobrá postava, keď je jeho spriaznená duša Renesmee [smile] Lebo toto Meyerová totálne dos*ala... Lebo je v knihe vlastne naznačené, že s ňou nakoniec skončí, čo je taká volovina, až som neverila, že to tam vtrepala.
    Stále to vravím. Páči sa mi jej štýl písania, ale pokiaľ ide o zápletky a dej, nejde jej to...

    8 Mája | Web | 7. září 2009 v 14:07
    Vážně povedené! Koukám, že se glosátorky před ničím nezastaví... jsou už na tom skoro stejně jako autorky... GOMEN!!! Nechci vás(nás) srovnávat [smile]

    Může mi ale někdo vyxvětlit jak je možné, že si svého těhotenství všimla až po pěti měsících??? :-?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. STARÉ KOMENTÁRE (pokračovanie):

    9 Ayamee | E-mail | Web | 7. září 2009 v 23:02
    [1]: Vážne nám to až tak ide? Že sme rozosmiali teba [smile]? Áááá, do kelu, prečo som si ja prečítala i to po upozornení na malý spoiler?! Áááá, ja sa tak teším na... TO a ty my len tak povieš, že sa niet načo tešiť?! [smile] Som úprimne sklamaná!

    [3]: Díky za uznanie, Standy [smile]. A áno, našla som si rovnocenne rozpisujúcu sa spoluglosátorku [smile]. Aspoň tá dĺžka nie je iba na mňa [smile]!

    [5]: Standy, ty nie si team Edward?! Si trošku aj odporuješ - najprv vravíš, že Jacob je lepší ako Edo a na záver konštatuješ, že Edo je i tak lepší [smile]. Ale asi chápem, ako si to myslela [smile].

    [6]: Bohovská filozofická otázkaaaaaaaaaaaa!! [smile] [smile] :-P

    [7]: Čože?! Ktože? Čo je s Esmé?! Wua, samý spoiler tuuu, toto mi nerobte! A keď mne sa to teraz ani nechce dočítať, keď vidím, že žiaden podrobne opísaný sex tam nebude! To si radšej prečítam Syhrael - to je slash a je to zadara, lebo je to na nete a ten cvakajú rodičia, kdežto 15 euri na Rozbřesk si musím obetovať sama!!

    [8]: Hm, to s tým tehotenstvom... Chápeš, ona si myslela, že zjedla len priveľa toho McFlurry, no... A no dovoľ!! Fakt nás nezrovnávaj [smile]!!

    10 StandyB | 8. září 2009 v 17:37
    ee AYA si ma nepochopila....ja som bola team Edo ale teraz nim az taky raznym clenom niesom...poste som tym chcela povedat ze uz nie som proti jacobovi ze uz ho znesiem ...uz mi je aj sympaticky..ale Edo vzdy bude naj ...xD

    11 Crazy | 8. září 2009 v 20:03
    Ehm, Aya, s Esme nie je nič...ehm, ty fakt nevieš ako to bude pokračovať? [smile] To ma mrzí, radšej ti už nič nepoviem. Fakt ma mrzí, že som ťa o to prekvapila, ale napriek tomu si prečítaj štvrtú knihu, nech nemusím písať spoilery a môžem o tom slobodne hovoriť [smile]

    Ehm, áno rozosmiali [smile] Dokonca, hoci som to ja [smile] A odpovedám ti aj na ten druhý komentár...ja som to spočiatku nechcela čítať, aj som to vypla, ale potom som neodolala - predsa len, je to glos [smile] Takže som znova otvorila tvoj blog...a nakoniec som sa aj pobavila [smile] Ale aj tak, stále je to ff twilightu... :-!

    12 Ayamee | E-mail | Web | 9. září 2009 v 21:16
    [10]: Veď presne tak som to pochopila, len mi to nesedelo, pretože kedysi si bola rázne proti Jakovi! Veď máš v menu stamp že "Anti Jacob" [smile] [smile] :-P! A potom spravíš také vyhlásenie, že ti je aj sympatický [smile]!!

    [11]: Šli sme minule okolo kníhkupectva, mala som taký plán, že donútim ocina, aby mi štvorku kúpil... Ale nešli sme dnu, takže moje plány presviedčania sa ani len neuskutočnili [smile]...

    Dobre, stále je to Twilight FF, ale o to viac si cením, že si to aj prečítala a neoľutovala si to nakoniec [smile]!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. STARÉ KOMENTÁRE (ešte jedno pokračovanie):

    13 StandyB | 9. září 2009 v 23:00
    nemam uz ten stamp ako dlho si nebola na mojej stranke?...hanby sa...a vraj SB pff

    14 Aya | E-mail | Web | 13. září 2009 v 22:55
    [13]: Hm, chcela som ti vynadať, že si len neskoro odkomentovala, lebo na tvoju stránku samozrejme chodím a už viem, že tam tá stamp nie je... Ale ja som si tento tvoj odkoment len neskoro našla, čiže pôvodná výhovorka padá ^^... Čiže mám druhú: ha, teraz ju už nemáš, ale ako dlho si mala [smile] [smile] :-P!!

    15 Crazy | 15. září 2009 v 16:38
    Prečo si to nestiahneš? [smile] Môžem ti to aj poslať, ale mám len po česky :-P

    16 Aya | E-mail | Web | 16. září 2009 v 22:23
    [15]: Chýbala by mi tá kniha do zbierky [smile]. Tiež potrebujem českú - chcem mať pekne kompletnú českú verziu [smile]

    17 Crazy | 18. září 2009 v 13:14
    [16]: Tak si ju prečítaj na nete, a potom neskôr prípadne dokúp [smile] Lebo mám potom zlý pocit, keď spoilerujem a niekedy ako v tomto prípade [smile]

    18 Aya | E-mail | Web | 28. září 2009 v 23:12
    [17]: Z netu to nie je onoooo [smile]! Okis, povinne si ju kupuje, ak nabehnem do kníhkupectva pri dákom voľnom čase [smile]

    19 Neliss | E-mail | Web | 27. prosince 2009 v 23:02
    Nejdem to čítať celé, ale z toho kúsku som chytala výtlemy. [smile]

    20 Aya | E-mail | Web | 28. prosince 2009 v 2:14
    [19]: A toto je ešte krátka glosa [smile]!

    21 tina-chan | 13. ledna 2010 v 19:22
    jednotka z hviezdickou a nobelova cena! [smile]
    az ma bok boli ako som sa smiala!!! rutim sa citat dalsiu kapitolku! [smile] a potom sa pojdem rutit na matiku!
    LOL, ROFL,... kebyze este mam fitloptu, tak som z nej uz asi 100krat spadla ako som sa smiala! veldielo!

    22 Aya | E-mail | Web | 11. února 2010 v 21:59
    [21]: Ježiš, na pauzy v učení sú glosy najlepšie [smile]! Vraj nobelovka, lol, nepreháňaj [smile]

    OdpovedaťOdstrániť

Čo si nám želáš oznámiť?