utorok 17. júla 2012

Nákazlivá choroba (3)

Nákazlivá choroba, 5. časť


Ráno Yumi vstala zasa so vznešeným pocitom, že nemusí ísť do školy. (Ha?! Čože?! A ja že minulá časť skončila celkom slušným cliffhangerom – vošla do svojej izby a tam... A tam nič, bol to len obyčajný koniec, pch!)

(nový odsek) "Mami? Čo dnes...?" Spýtala sa rozospatá Yumi.

(nový odsek)  "Ešte neviem, dnes by som chcela ísť ku kaderníčke, ale to sa ťa vlastne netýka, tak na čo ti to hovorím, hm... Ozaj, pamätáš si na tetu Riko, že?"

(nový odsek) Yumi sa na chvíĺu zamyslela a potom pritakala.

(nový odsek) "O týždeň bude mať svadbu, sme pozvané, hoci v tejto poviedke sa na tú svadbu reálne nedostaneme, spomínam ju len preto, aby reč nestála..." Povedala mama a pousmiala sa.

(nový odsek) "Už sa teším, mami! A ty vieš, že dnes je ten menší festival s anime...?" (A odkiaľ to vie Yumi, ktorú anime vlastne ešte stále netrápi, len oceňuje humor Soul Eatera?!)

(nový odsek) Mama nechápavo prikývla.

(nový odsek) "Prosím, prosím, dala by si mi nejaké peniaze? Chcela by som pozvať Nadeshiko...."

(nový odsek) "Zlatko, ale pokiaľ viem, vstup je voľný." (Čooo, voľný vstup? Aj ja chcem!)

(nový odsek) Yumi sa uškrnula a so slovami: "veď aspoň na tie predražené festivalové suveníry, nechcem veľa, len dákych 50 euri..." odišla do izby prichystať sa na festival anime.

(nový odsek) "Mamiiiiiiiiiiiiii?" Kričala Yumi na mamu z detskej izby.

(nový odsek) "Čo sa stalo?" Ozval sa hlas mamiyyyyyyyyyyyy. "Nevieš, kde mám tú žltú blúzočku?"

(nový odsek) Mama sa zamyslela a potom povedala, že nie.

(nový odsek) Yumi poprehadzovala celú izbu a s výííííííííííííííííííííííííííťazným pokrikom si krásnu žltú blúzku navliekla na seba. "Už ju mááááááááááám!" Zakričala a hneď bežala na počítač napísať Nadeshiko, že má krásnu žltú blúzku.

(nový odsek) Nadeshiko sa dlho neozývala. (Ani sa jej nečudujem...)

(nový odsek) Yumi to napokon vzdala a napísala jej, že ak bude chcieť, má prísť ku výstave. (Ku výstave? Znie mi to divne, vraj: „príď ku výstave“. Nemalo to byť skôr: „príď ku zástave?“ Napr. japonskej, aby sme sa držali kontextu...) Yumi tam čakala najmenej pol hodinu a potom zbadala Nadeshiko.

(nový odsek) "Ahoooooj!" Nadeshiko sa obzrela a zakývala Yumi. No bez toho jej pekného úspevu, iba tak na sucho. Yumi to prišlo trochu ľúto, lebo potom pribehla ku nej dáka cudzia žena a potiahla ju za ruku a povznesene odišli preč, nechajúc tam odvrhnutú Yumi samú.

(nový odsek) "Poď, ideme, prednáška o mange sa už začala!" Povedala potešene Yumi a obe dievčatá sa konečne dostali do dobrej nálady. (Lol, najprv sú na seba hrozne naštvané kvôli ničomu – resp. Yumi Nadeshiko surovo zmlátila kvôli ničomu, čiže Nadeshiko má prečo byť naštvaná, len Yumi akosi nerozumiem... Každopádne najprv sú na nože, potom sa dostanú do dobrej nálady priebehom sekundy, prosto len tak, bez ospravedlnenia...)

(nový odsek) "Zasa sme kamarátky...?" Spýtala sa Yumi a Nadeshiko jej prikývla.

(nový odsek) "Jasné, kamošky, ale preplatíš mi účet za leukoplast s Hello Kitty, ktorým som si musela prelepiť líce po tom, čo si ma bezdôvodne zmlátila..."

THE END :)))


Nákazlivá choroba,
6. časť = KONEČNÁ, VYSTUPOVAŤ!


Nadeshiko bola moc šťastná, že Yumi a Naomi začali napokon pozerať anime. (Hm a to sa stalo len tak, z ničoho nič, bez siahodlhého obkecu? Veľmi stručná autorka toto!) Jedného dňa sa Yumi aj s Nadeshiko vybrali do mangashopu (Mangashop je konkrétny obchod, nie typ obchodu!), kúpiť si ich obľúbené mangy.

(nový odsek) "Dobrý deň, máte poslednú časť mangy Na krídlách Anjela?" Spýtala sa Yumi a ukazovala na plagát.

(nový odsek) "Áno, jasné."

(nový odsek) Hneď po Yumi si svoju mangu išla kúpiť Nadeshiko. Jej mangu (A počkať, akože jej mangu? Nadeshiko je manga-ka?!) mali tiež a dievčatá si po zakúpení komixov sadli niekde do cukrárne a niečo si objednali.

(nový odsek) "Ahoj, Yumi." Pozdravil Yumi okoloidúci chalan. Yumi až neskôr zbadala, že je to Seiji.

(nový odsek) "Ahoj!" Skríkla Yumi a hodila sa Seijimu PRIATEĽSKY okolo krku ako to bežne robia spolužiačky.

(nový odsek) "Ako sa máš?" Spýtala sa Nadeshiko žiarlivo, aby upútala Seijiho pozornosť.

(nový odsek) "Celkom dobre...(medzera)ehm...(medzera)Yumi? Môžem si s tebou o niečom pohovoriť?" Spýtal sa Seiji záhadne a trocha sa začervenal. Niekam spolu potom odišli a Nadeshiko nechali v cukrárni s tým, že tam hneď prídu. (Počkať, a Naomi z ich svätej trojice vynechali? To sú teda kamošky!) No prišla iba Yumi.

(nový odsek) "Nadeshiko?" Yumi sa pozrela na Nadeshiko, ktorá nič(medzera)netušiac popíjala čaj.

(nový odsek) "Seiji ma požiadal, či by som s ním nechodila venčiť psy a deväťchvostých líščích démonov...."

(nový odsek) Nadeshiko v tej sekunde, čo to Yumi dopovedala, vypľula od (nadšenia) znechutenia čaj a vykašľala malé čajové lísty. (To bol teda čaj, keď bol plný čajových lístkov! Dúfam, že nebol drahý!) "T-to naozaj!? To je skvelé!" Skríkla naoko nadšene.

(nový odsek) Nadeshiko vedela, že to bol Yumin sen, preto do toho nezasahovala nijak. (Ha? A ako a prečo by mala dáko zasahovať? Žeby vedela o Seijim niečo, čo Yumi nie?) Vždy jej radila len to najlepšie...(medzera)spolu si potom chodili kupovať mangy, pozerávali anime, pravidelne sa zúčastňovali animeshow a mangafestov. (Anime SHOW a MangaFEST sú konkrétne festivaly...) Boli to jednoducho najlepšie kamarátky....(medzera)najväčší Otakovia na svete(medzera)- tak ich nazývala Naomi... (Keby tak Naomi vedela, ako vyzerajú „veľkí otakovia“!)

!!! KONIEC !!!


Gome, viem, že to bolo krátke, ale chystám sa na novú poviedku, aj viem, som nenažratá, nič nedotiahnem úplne dokonca :DD (Takže aj sama autorka vie, že to bolo odfláknuté a aj tak bude pokračovať v písaní podobne odfláknutých skvostov? Čo už s ňou, budiš...) (Hm, takže anglický koniec nie je plnohodnotný, až slovenský koniec je najkonečnejší, aha, aha...)


autorka pôvodného veľdiela: Limonáda-chan
glosátorka: Ayamee

článok pripravila: Ayamee



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Čo si nám želáš oznámiť?