utorok 23. marca 2010

Úvod


Úvod

Už niekoľko tisícročí sú na svete ľudské bytosti - ľudia. Chápete, to aby ste chápali, že ľudské bytosti a ľudia znamená to isté. Pretože ja to napríklad dokonale chápem. Avšak nikto z nich netuší, že sú na svete aj oveľa mocnejší ľudia ako oni - čarodejníci. Opakujem že Ľudia - ľudia je totižto moje obľúbené slovo - si nevedia vysvetliť mnohé úkazy a príkazy, poprípade triedne výkazy, čo sa na zemi, prípadne rovno v zemi - v pôde-  chápete, to aby ste chápali, že zem a pôda znamená to isté, pretože ja to napríklad dokonale chápem -, stali alebo stále dejú, pritom za týmto všetkým sa skrývajú tieto tajomné magické ľudské bytosti. Používajú elixíry a knihy kúziel, prípadne slnečné hodiny alebo vatry. O niečo neskôr začali svoju mágiu usmerňovať do prútikov a používať náramkové hodinky a mikrovlnku - darmo, pokrok nezastavíš! Dokonca sa uvažovalo i o modernizácii prútikov, aby sa stali väčšmi polyfunkčnými. No potom vysvitlo, že prútik už JE polyfunkčný a upustilo sa od toho. Chápete, to len aby ste chápali... Ja chápem! Avšak iba u niektorých čarodejníckych rodín sa mágia a čarovná moc dedí z generácie na generáciu, čo postupom času znamená riadnu degeneráciu.

(nový odsek) Jednou z týchto rodín bola aj rodina Halliwellová. Halliwellovcom sa raz narodili iba samé dievčatá a druhý raz sa im už nenarodili samé dievčatá. Boli tri a každá z nich mala iné schopnosti - jedna vedela písať, druhá čítať a tretia počítať. Nemuseli čarovať prútikmi, pretože svoje schopnosti mali vrodené. Veď potrebuje pavúk snovacie bradavice, aby vedel tkať sieť, keď ide o jeho vrodený inštinkt? Ako čas ubiehal a predbiehal sa s nečasom, tak sa dievčatám podarilo zničiť všetkých démonov a nakoniec aj posledné zlo, čiže Rubikovu kocku, keďže tento hlavolam nikdy nevedeli úspešne rozlúštiť a to ich iritovalo, a na svete vládol opäť ten láska a mier a to nuda. Piper (odbavím to len tým, že je to najstaršia so (s kým, s čím; bez koho, bez čoho, všakže?) sestier, veď to každý videl v telke, tak na čo to obkecávať) sa narodil chlapec Chris. Ostatné sestry potomkov ešte neplánovali plánovať si potomkov, pretože boli len krátko vydaté a rozvedené a vydaté a rozvedené a vydaté a rozvedené a oženené a rozvedené a vydaté a aktuálne boli rozvedené.

(nový odsek) Jedného dňa ich však napadli démoni, ktorí už neexistovali, nakoľko ich sestry zničili, ale ktorí sa nejako dostali s podsvetiami do sporu, preto Z (!) nich odišli. Nasledovala akcia - bum, bác, tresk, buch! A O sestrách niekoľko mesiacov nikto nevedel, tak ich ľudia, ľudia aj ľudia - dlho som to slovo nepoužila, tak si to vynahradzujem - uznali za nesvojprávne a následne radšej i mŕtve. Taktiež aj ich manželov aj Chrisa, hoci tí s démonmi nebojovali, len sa pozerali a v skutočnosti o nich tých niekoľko mesiacov každý vedel, keďže museli pravidelne zalievať záhradu, aby sa Piper nenaštvala, že jej zničili záhony, ale aby sa nepovedalo, pre istou uznali za mŕtvych i ich. V skutočnosti všetci ten veľký výbuch; viete, to bol ten "bum", ktorý som tak letmo spomenula, veď máte dáku predstavivosť, nie?, ktorý zapríčinili démoni svojou nevyváženou stravou a následným pokazeným žalúdkom a... ďalej to rozoberať snáď nemusím... prežili a teraz sa ukrývali, lebo nielenže smrdeli, ale mali aj obhorené vlasy, ak nezostali rovno plešaté.

(nový odsek) Jedného dňa ich však informovali starší, pretože to ich ukrývanie prekukli, len to nikomu nepovedali, keďže ten zápach bol fakt hrozný. To, čo im povedali ich teda vôbec, ale vôbec, ale vôbec, ale vôbec, vôbec nepotešilo. Povedali im, že Chris má veľké poslanie vo svete normálnych - keďže Halliwellovci boli nenormálni - od nich svojou normálnosťou odlišných čarodejníkov. Nakoniec museli Piper a Leo (manžel Piper, otec Christíny, syn Joža a Anče, vnuk Deža a Róže, synovec Štefana, neter Mariše, nevlastný brat Šaňa, zať Ľuda a milenec Kaťuše) súhlasiť, že musí čarodejníkom Christina pomôcť a poslali ho musiť do sveta, kde je ho treba musieť. Chrisa zverili pod ochranu svedkov (Jehovových) a premenovali ho na Harryho Pottera. Vedeli, že Harry, ktorý sa mal pred niekoľkými mesiacmi narodiť, zomrel, ale keďže sa narodiť len mal a tým, že sa ešte len mal, sa narodiť ešte nemohol a potom už aj zomrel, tak to vlastne nebol žiaden problém - jeho rodičom len trošku upravili pamäť, aby si prestali myslieť, že sú kanvica na čaj a hrnček s kakaom a ich nenarodený, mŕtvy syn je kávová lyžička a dali im miesto tej lyžičky Chrisa. Pamäť upravili - a ak sa pýtate, koho tým zamlčaným podmetom v tretej osobe plurálu vlastne myslím, tak predsa ľudí - aj všetkým príbuzným, keďže si nedávno od rekvizitárov filmu Muži v čiernom požičali taký ten prístroj, ktorý si oni sami nazvali "vymazávač pamäte" a museli si ho na niekom predsa odskúšať, a podstrčili ho i tým, čo o smrti Harryho vedeli. (Voldemort o jeho smrti nevedel, a takého uja určite poznáte, takže tento raz nemusím jeho identitu odhaľovať v zátvorke).

(nový odsek) Od vtedy sa pre sestry a Chrisa/Christinu/Haryho začalo obdobie roztrojenej osobnosti (vyvíjať) a život pred ním/ňou/nimi uskočil radšej úplne iným smerom. Všetci, ešte stále teoreticky už neexistujúci démoni oslavovali, pretože zistili, respektíve vydedukovali na základe toho, že Chris je zrazu Chris/Christina/Harry, že tým pádom je Chris ako taký mŕtvy, aleluja. To však nebola pravda, veď i roztrojená osobnosť sú ľudia. Piper a Leo sa nakoniec zmierili s tým, že už asi Chrisa nikdy neuvidia, veď čo, mal predsa dáke poslanie či ako, a i tak nebol dobrým synom - nikdy sa mu nechcelo kosiť trávnik a vynášať smeti a len ich vykorisťoval, keďže drogy, alkohol, cigarety a ľahké ženy, čo bol zoznam jeho koníčkov, boli pomerne nákladné, a začali žiť znova a kúpili si psa, ktorý bol tiež rozdvojená osobnosť typu pes/mačka, takže tým moc nevyhrali. O niekoľko rokov sa im narodili šteniatka/mačiatka, no oni začali veriť bláznivej predstave, že to jediné šteňa/mača, ktoré prežilo s nimi v jednej domácnosti, je ich ďalší syn - D(a)omi(á)no. Všetci žili ďalej aj bez Chrisa, aj bez Domina, a Chris s Dominom zatiaľ nerušene hrali domino, pretože Domino mal, z nepochopiteľných príčin, k dominu akýsi vrúcny vzťah. Museli ho hrať stále, dookola, celé tie dva roky.

(nový odsek) O dva roky Paige (Najmladšiu sestru) navštívili starší (Najstarší ľudia s veľkým "n", dokonca väčším, ako tým pri "Najmladšej sestre"). Povedali je a nie je, že pretože jedna jej ponožka je svetlono(ška a druhá je tmavonožka, musí začať chrániť ľudí, pretože sa znova začalo objavovať zlo, ktoré už raz zničili, no ono tajuplne, za pomoci istého tajomného Voldemorta prezývaného i Volt-demento, obživlo a potom sa odmlčalo a teraz päť ožilo - chápete, nekonečný kolobeh prírody. Keď jej však povedali meno toho, koho bude ochraňovať, skoro onemela. Jeho meno bolo Harry Potter, ktoré nikdy v živote nepočula, no raz ho videla na obale dákeho bestselleru, ktorým táto poviedka jednoznačne nebude...


pôvodná autorka: Jaskyňa
glosátorka: Ayamee
 
článok pripravila: Ayamee



1 komentár:

  1. STARÉ KOMENTÁRE:

    1 Mája | Web | 22. srpna 2009 v 11:50
    S tvýma glosama je to úplně jiná povídka a musím uznat, že bez nich by byla naprosto nečitelná! Nejvíc mě pobavil Volt-demento [smile] Povedlo se ti to 8-)

    2 Ayamee | E-mail | Web | 23. srpna 2009 v 0:45
    [1]: Oh, díky, díky, díky veľmi moc [smile]! Snažila som sa, aby mi to vyšlo, keď sa už o glosy pokúšam, tak nech sa nestrápnim [smile]... A zdá sa, skromne podotýkam, že mi to aj celkom ide [smile].

    A jasné, že predsa nebudem glosovať niečo, čo je dobre napísané - treba na to prosto badfic, ktoré si priam žiada o oglosovanie [smile]!

    OdpovedaťOdstrániť

Čo si nám želáš oznámiť?